Spital modular, o investiţie de 10 milioane de euro, nu a fost recepţionat nici după două luni de la instalare

luni, 03 august 2020, 11:55
1 MIN
 Spital modular, o investiţie de 10 milioane de euro, nu a fost recepţionat nici după două luni de la instalare

Deşi spitalele băcăuane se aglomerează de la o zi la alta, spitalul modular al Ministerului Sănătăţii, care a ajuns în Bacău pe 25 mai 2020, tot nu este pregătit să primească pacienţi.

„Spitalul modular nu este recepţionat pentru că Unifarm nu a respectat condiţiile impuse de minister. Practic, a achiziţionat containerele din Olanda, dar mai are de făcut modificări ca să fie corespunzătoare”, a explicat prefectul Liviu Miroşeanu, care susţine că a discutat cu directorul Unifarm astfel încât dotarea să se facă rapid.

Deşi primele containere au sosit la baza Letea în 25 mai, abia pe 30 iunie au început procedurile pentru a remedia neconformităţile. „În momentul în care spitalul va fi gata, va fi administrat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău”, a mai spus Miroşeanu.

Momentan, Poliţia Locală este cea care asigură paza obiectivului. După raportarea din 29 iulie, 290 de pacienţi erau internaţi în spitalele băcăuane, fiind confirmate cu noul virus. Pe lângă spitalul modular, autorităţile au la dispoziţie etajele 4 şi 5 ale Spitalului Municipal, dar şi mai multe module pregătite pentru pacienţi tot la baza Letea, de Primăria Bacău şi date în administrare Spitalului TBC.

SURSA: ziaruldebacău.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii