Start reuşit al Simonei la Moscova

miercuri, 20 octombrie 2021, 01:43
4 MIN
 Start reuşit al Simonei la Moscova

 

Halep a învins-o pe rusoaica Anastasia Potapova la Kremlin Cup şi aşteaptă alta în turul II. Irina Bara a ajuns pe tabloul principal dar a fost eliminată. Astăzi la Tenerife, Irina Begu şi Jaqueline Cristian joacă în turul II

Simona Halep s-a calificat în turul II al turneului de la Moscova, „Kremlin Cup” din categoria WTA 500. Românca a învins-o cu 6-1, 6-3 pe rusoaica Anastasia Potasova (68 WTA). Simona nu exclude să câştige Kremlin Cup, dar admite că acest lucru este dificil ţinând cont de puţinele meciuri avute în acest an din cauza accidentărilor.

Cele două jucătoare au oferit un duel spectaculos al unghiurilor deschise. Potapova joacă în forţă cu backhandul, în timp ce Simona se apără prin binecunoscuta-i mobiltate Jocul exuberant al rusoaicei de 20 de ani conduce la erori neforţate, taxate de experimentata Simona.

Fără a fi încă la cel mai înalt nivel, Halep a jucat inteligent. Deşi a avut un moment de cădere, când a condus cu 6-1, 3-1, ea a reuşit să nu-şi piardă concentrarea şi a putut pune capăt meciului. Simona Halep a câştigat setul I cu 6-1, în 39 de minute, dar scorul este înşelător. Cu excepţia primului game şi al ultimului, jocul a fost foarte echilibrat, cu schimburi lungi. Potapova a luat singurul joc la 0-2, pe serviciul adversarei. În setul secund, Simona a condus cu 3-1, apoi rusoaica a etalat pe teren cel mai bun joc al ei, cu care a câştigat trei game-uri consecutive. Halep a revenit, a câştigat pe serviciul rivalei la 4-4, a salvat trei mingi de rebreak în game-ul următor şi pus capăt partidei, la a doua minge de meci, cu 6-1, 6-4, după o oră şi jumătate de joc. „A fost un meci greu, e întotdeauna dificil să joci împotriva ei, am jucat şi în Australia şi scorul a fost strâns, astfel că ştiam că o să fie o bătălie dură. Am rămas încrezătoare până la final şi serviciul m-a ajutat foarte mult azi. Este greu să mă gândesc la titlu, am fost accidentată anul acesta şi nu am jucat prea mult, dat totul este posibil, astfel că voi lupta pentru fiecare meci pe care îl voi disputa şi sper că voi putea juca mai multe partide,”, a declarat Simona, la interviul acordat după meciul cu Potapova.

Simona Halep va evolua în turul următor tot cu o rusoaică, stabilită în urma partidei dintre Veronika Kudermetova (32) şi Oksana Selehmeteva (238, 18 ani, wild card). Kudermetova  a câştigat cu 6-4, 6-7, 6-4.

O surpriză pentru noi a fost prezenţa în turul I a unei alte românce Irina Bara (128), care a ajuns pe tabloul principal după retragerea germanei Angelique Kerber. Irina a fost învinsă, cu 0-6, 5-7 de sportiva cehă, Tereza Martincova (51). Românca a pierdut nouă game-uri unul după altul, după care a avut o revenire, egalând la 3, ba chiar preluând conducerea (5-4) dar finalul nu i-a fost favorabil.

Irina Bara câştigase singura confruntare anterioară cu Martincova, în 2019, în calificări la Acapulco, în trei seturi, cu 3-6, 6-2, 7-6.

Alte rezultate; Anett Kontaveit (Estonia) –Katerina Siniakova (Cehia) 6-3, 6-3, Ekaterina Aleksandrova (Rusia) – Ons Jabeur (Tunisia) 6-1, 1-0 ab; Andrea Petkovic (Germania) –Jelena Ostapenko (Letonia) 2-6, 6-0, 2-0 ab.

Tot la Moscova, dar la dublu, Monica Niculescu alături de rusoaica Vitalia Diatcenko, au pierdut în primul tur cu scorul de 5-7, 2-6 în faţa perechii Viktoria Kuzmova / Aleksandra Panova (Slovacia/Rusia). În proba de dublu, mai este în sferturi echipa Raluca Olaru / Nadia Kicenok (România / Ucraina), care va întâlni perechea rusă Anna Kalinskaia / Anastasia Potapova.

Rezultate din turneul WTA 250 de la Tenerife:Alizé Cornet (Franţa) – Stefanie Voegele (Elveţia) 6-1, 6-2; Varvara Graceva (Rusia)-Sara Sorribes (Spania) 6-4, 5-7, 7-6; Clara Tauson (Danemarca) – Heather Watson (Marea Britanie) 6-4, 2-6, 7-6; Mayar Sherif (Egipt) – Lucrezia Stefanini (Italia) 6-2, 6-0; Donna Vekic (Croaţia) –Allison Riske (SUA) 6-1, 6-4; Arantxa Rus (Olanda) – Viktorija Golubic (Elveţia) 6-3, 6-4; Zheng Saisai (China) – Rebeka Masarova (Spania) 6-4, 6-2; Danka Kovinic (Muntenegru) – Alison van Uytvanck (Belgia) 6-3, 6-3.Astăzi în turul II, Irina Begu o întâlneşte pe Donna Vekic, iar Jaqueline Cristian se confruntă cu Anna Schmiedlova (Slovacia)

 

Comentarii