Statul are plasmă pentru unul din 18 pacienţi COVID. Soţul Andreei Esca a fost unul dintre ei

vineri, 24 iulie 2020, 10:41
1 MIN
 Statul are plasmă pentru unul din 18 pacienţi COVID. Soţul Andreei Esca a fost unul dintre ei

În total, circa 200 de pacienţi vindecaţi de coronavirus au donat plasmă care poate fi folosită la tratamentul pacienţilor COVID critici, arată datele firmei care a donat aparatele de plasmafareză statului român şi puse la dispoziţia Newsweek România. În total, este vorba despre 210 recoltări de plasmă cu ajutorul echipamentelor de plasmafereză, conform datelor Besmax Pharma Distribution. Dintr-o recoltare se obţin trei doze de plasmă, iar standardul este de două doze administrate unui pacient COVID critic. Un calcul matematic ne arată că circa 300 de pacienţi pot beneficia de plasma strânsă în 13 săptămâni de centrele de transfuzie. 

În prezent, în România sunt 285 de pacienţi la terapie intensivă, iar în total în spitalele COVID sunt internaţi 5.586 de pacienţi. Un al doilea calcul matematic ne arată că unul din 18 pacienţi ar putea beneficia de tratamentul cu plasmă convalescentă. 

În spaţiul public, sunt două exemple de persoane cunoscute infectate cu coronavirus care au beneficiat de tratamentul cu plasmă convalescentă, Înalt Preasfinţitul Pimen şi soţul Andreei Esca, Alexandre Eram.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

Comentarii