Ştiinţa Miroslava a retrogradat în Liga a III-a

sâmbătă, 26 mai 2018, 13:08
2 MIN
 Ştiinţa Miroslava a retrogradat în Liga a III-a

Deşi păreau să joace meciul salvării, fotbaliştii miroslăveni au fost învinşi la Uricani de Luceafărul Oradea cu 1-4, iar salvarea este posibilă doar în scenarii SF

 

 

La Miroslava, minunile nu ţin prea mult! Aşa cum s-a întâmplat cu precedentele aventuri sportive din comuna primarului Dan Niţă nici echipa de fotbal care joacă pe stadionul de Uricani n-a jucat mai mult de un sezon în eşalonul secund. Ieri, fotbaliştii antrenaţi pe foaie de Romeo Butnaru şi pe teren de fostul preşedinte Vespazian Colban, până mai ieri, atacant la FC Botoşani, au susţinut, pe teren propriu, ceea ce trebuia să fie meciul vieţii lor, cu Luceafărul Oradea. O victorie menţinea bruma de speranţă pentru o salvare în ultima etapă, mai ales că formaţia bihoreană nu avea nici un fel de obiectiv pentru această partidă. Doar acela de a juca fotbal şi a jucat atât de bine încât a bătut cu 4-1, de parcă orădenii aveau nevoie de punctele puse în joc ca să scape de retrogradare. Golurile au fost marcate de Rusu (‘4, ’26 şi ‘74) – golgeterul ligii a II-a – şi Rocha (’60), onoarea formaţiei gazdă fiind “reperată” – vorba lui Caragiale – de Căruţă (’62). La Ştiinţa, au “jucat”: Târnovanu (’46 – Turiţă) – Corban, Chindriş, Bucur, Agrigoroaei (’64 – Nemţanu), Izmană, Taciuc, Viorică, Iovu (’53  -Căruţă), Marin.

Iar dacă cineva mai păstra speranţe de menţinere în Liga a II-a şi după acest rezultat, Dacia Unirea Brăila a învins în deplasare cu 5-1 pe UTA, echipă de la care a lipsit de pe bancă faimosul mustăcios Ionuţ Popa. Pandurii a beneficiat de trei puncte la masa de la echipa ASA  Târgu Mureş, iar distanţa până la locul XV, primul de peste linie este de patru puncte, imposibil de recuperat într-o etapă chiar dacă Ştiinţa s-ar impune la Timişoara, în faţa Ripensiei.

Există scenarii care se vântură în aceste momente, care susţin că se va face un loc în Liga a II-a, prin fuziunea unor echipe. Astfel, locul XVI ar deveni salvator, însă pentru a-l ocupa  Ştiinţa ar trebui să bată la Timişoara, iar Dacia Unirea să piardă pe teren propriu în faţa “Pandurilor” care mai au nevoie de un punct să scape total de emoţii. Rămâne doar de văzut care va fi următoarea efemeridă sportivă la Miroslava, după volei, handbal şi fotbal. Baschet, rugby, crichet?

 

 

Comentarii