Stradă importantă închisă mâine în zona Bahluiului: se vor juca acolo copiii

sâmbătă, 13 iulie 2019, 01:56
1 MIN
 Stradă importantă închisă mâine în zona Bahluiului: se vor juca acolo copiii

Primăria va închide temporar o stradă, duminică, pentru a oferi copiiilor oportunitatea de a se juca. Iniţiativa, inspirată dintr-un model britanic, a venit din rândul societăţii civile, în cadrul unei campanii intitulate „Playing out – străzi pe care zburdă copiii“. 

„Echipa de organizatori şi voluntari este pregătită să vă întâmpine la joacă, duminică 14 iulie, în intervalul orar 9.00 – 12.00 în zona Splai Bahlui Mal Drept, porţiunea cuprinsă între Podu Roş şi Complexul Avram Iancu“, se arată pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Manifestarea este organizată de un grup de părinţi ce locuiesc în zonă, de iniţiatorul campaniei Anca Gherasim (reprezentantul pietonilor şi utilizatorilor serviciilor de transport public în Comisia de Circulaţie a Municipiului Iaşi) împreună cu asociaţiile CIVICA şi Asnatura şi cu sprijinul Primăriei Muncipiului Iaşi, Poliţiei Locale, Poliţiei Rutiere şi a Serviciului Voluntar de Ambulanţă.

Anul trecut, campania a debutat cu succes pe un tronson al şoselei Arcu. Pentru acest an, iniţiatorii au în plan să propună Primăriei închiderea temporară a circulaţiei rutiere şi în cazul altor străzi.

Comentarii