Strategii partidoiului ieşean, la pământ

marți, 04 februarie 2020, 02:50
3 MIN
 Strategii partidoiului ieşean, la pământ

Scenarii urâte tare la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori, acum cu trei luni înainde de începerea campaniei, moment în care filiala încă nu ştie cu cine va merge drept candidat la funcţia de premare. 

Prin filială se vorbeşte că sforarul fost vicepremier Stănescu, ex-tractoristul oltean aflat în partid în contre cu actualul lider, buzoianul Ciolacu, ar fi fost la Iaşi zilele trecute ca să câştige filiala de partea lui, pe de o parte, dar şi să bată palma pentru o anume strategie.

Două zice-se că au fost mesajele lui: 1 – i-a promis lui Măricel că, dacă merge pe mâna lui la congresul de luna asta, îl face vice de partid la nivel naţional (printre cei­lalţi 15-20 adicătelea); 2 – l-ar fi pus pe Măricel să-i promită că face tot posibilul să-l aducă pe premarele Peni Hill înapoi în partid ca să candideze pe listele lor (de unde şi linguşelile celor doi din ultima vreme, dacă aţi văzut imagini).

Peni ar veni în secunda doi, evident, dar îşi face ceva scrupule de imagine: cum să te întorci ‘napoi unde scuipai cu sârg până acum vreo juma’ de an?

Aşa că, din ce am auzit, cică va mai face o încercare la liberali, iar dacă nu, atunci se apucă de antamat un mesaj de revenire din ăla din puţul gândirii, cu Dragnea, cu aia, cu ailaltă etc. Dacă se vor găsi destui să-l creadă? Păi, dacă tot se merge într-un singur tur, cum am auzit, ce mai contează?

Bârfă lirică, din arii celebre

Una cu dedicaţie pe azi pentru amatorii artei lirice ieşene. Boon, am văzut ca în ultima vreme madama în negru Beatrix a fost pusă la zid în toate unghiurile, pe bună dreptate, petru că madama confoundă opera cu moşia proprie.

Dar haideţi să vă spunem una scurtă şi din tabăra adversă, cea a fostului ei adjunct acuma ajuns secretar de stat, cel care o sapă din greu, junele Coco Smin. Voi ştiţi, de-un par egzamplu, că cea care a dat tonul protestului de ieri din faţa hoperetei este taman fina acestui june secretar de stat Coco Smin?

Şi mai ştiţi că, la vremea ei, taman Coco Smin e cel care a angajat-o pe un post pe care instituţia cică nu prea şi-l putea permite? Asta, aşa, ca să vedeţi de ce nu mai vine odată iarna…

S-a bătut palma!

Şi, în final, tot apropo de viitoarele alegeri, haideţi să vă spunem şi ceva despre cele mai calde înţelegeri care s-ar fi făcut, zice-se, în acest uichend trecut la Bucureşti. Spune lumea mai informată din zonă că Orban şi Ciolacu ar fi bătut deja palma în chestiunea alegerilor anticipate&alegeri în două tururi pentru premari.

Anume, să fie alegeri parlamentare anticipate (zice-se că pe 21 iunie), să fie odată cu cele locale, dar să fie într-un singur tur pentru premari.

Cum ar veni, liberalii vor fructifica la parlamentare procentul de peste 40% cu care sunt cotaţi acum în sondaje, iar partidoiul va rămâne cu avantajul că va avea tot mulţi premari, căci are deja mulţi în funcţie. Na, ca să nu spuneţi că nu v-am zis…

 

Comentarii