Studenţii politehnişti îşi vor putea plăti taxele pe o platformă digitală

vineri, 09 aprilie 2021, 01:56
2 MIN
 Studenţii politehnişti îşi vor putea plăti taxele pe o platformă digitală

Studenţii Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi vor putea să îşi plătească toate taxele de şcolarizare, cele care ţin de activitatea didactică, dar şi taxele din campus, pe o platformă realizată integral de specialiştii Politehnicii ieşene, de la Direcţia de Informatizare şi Comunicaţii Digitale şi Biroul de Informatizare, coordonaţi de către Prorectoratul Informatizare şi Comunicaţii Digitale. Platforma, care poate fi accesată la adresa taxe.tuiasi.ro, va servi studenţilor pentru a plăti în fiecare lună căminul, taxa de şcolarizare dacă este cazul sau alte tipuri de plăţi care pot fi făcute în sprijinul activităţii didactice, precum taxa de reexaminare, de reînmatriculare sau de înscriere după întreruperea studiilor sau pentru refacerea activităţii didactice.

"Am dezvoltat integral sistemul intern şi am creat două platforme. Pe de o parte, avem portalul de taxe prin care studenţii pot să realizeze plata tuturor taxelor care ţin de activitatea didactică şi cele din campus, iar pe de altă parte avem un alt portal intern, prin care cei care administrează centrele de cost – facultăţi, cămine din campus etc. – pot să vadă în timp real toate plăţile fără să mai aştepte să vină de la bănci confirmările că s-au încasat banii", a declarat Marius Şutu, director al Direcţiei de Informatizare şi Comunicaţii Digitale de la TUIASI.

Avantajul unui astfel de sistem, conform reprezentanţilor TUIASI, este acela că administratorii de la facultăţi sau cei de la cămine pot vedea în timp real când a fost plătită o taxă, fără a aştepta confirmări suplimentare de la unităţile bancare. Astfel, un student care avea o taxă restantă ce nu i-ar fi permis să intre într-un examen poate să o facă chiar şi cu câteva minute înainte, iar de la secretariat primeşte confirmarea că plata a fost făcută. "Este încă un pas pe care îl realizează universitatea către obiectivul nostru de digitalizare a activităţii. Ne propunem ca în perioada următoare să transformăm cât mai multe dintre fluxurile şi procesele desfăşurate de universitate, atât în zona academică, dar şi în cea administrativă, în servicii digitale. Este un pas mic, dar important, fiindcă presupune mai puţină interacţiune fizică directă în acest context pandemic, timpi de aşteptare reduşi şi mai puţină aglomeraţie la punctele de plată", a declarat conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea şi comunicaţiile digitale la TUIASI.

În această perioadă, conform celor de la TUASI, se lucrează la finalizarea platformei care să permită integral admiterea online, proiect lansat la Politehnica ieşeană încă din 2017, şi care permite înscrierea cu o singură taxă şi un singur dosar la toate facultăţile TUASI.

Comentarii