Suntem tari cu cei slabi

marți, 16 octombrie 2018, 01:43
3 MIN
 Suntem tari cu cei slabi

 

Politehnica Iaşi a reluat ieri după amiază pregătirea, după zilele libere primite la finalul meciului amical disputat vineri, în Copou, cu gruparea basarabeană FC Sfântul Gheorghe Suruceni. Echipa ieşeană şi-a definitivat programul pe care îl va avea până la finele turului regulat.

În această săptămână, acesta cuprinde două şedinţe de pregătire astăzi şi una mâine, când este prevăzută a avea loc şi deplasarea spre Bucureşti, care va fi făcută cu avionul. Joi, Poli va ajunge, tot cu avionul, la Cluj, unde se va antrena, a doua zi, de la ora 21:00, urmând să aibă loc partida cu echipa campioană, CFR, din penultima rundă a turului sezonului regulat. Sâmbătă are loc revenirea acasă, iar duminică jucătorii vor fi liberi.

Săptămâna viitoare, când va fi pregătită disputa cu FC Hermannstadt, din ultima etapă a a primei jumătăţi a campionatului regulat, programul este oarecum asemănător. În afara zilei de marţi, când sunt programate două antrenamente, antrenorul principal Flavius Stoican a convocat jucătorii la câte o şedinţă de pregătire în fiecare zi. Confruntarea cu sibienii va avea loc vinerea viitoare, de la ora 18:00.

Pentru aceste două meciuri, conducerea Politehnicii a anunţat că îşi doreşte să obţină patru puncte. Calculele hârtiei, dar şi ceea ce s-a întâmplat în primele 11 runde, sugerează că minimum trei puncte pot fi obţinute. Asta pentru că Iaşul a bătut toate echipele clasate sub ea în clasament, Concordia Chiajna, FC Botoşani, Dinamo Bucureşti şi „lanterna”, FC Voluntari. Hermannstadt, ocupanta penultimului loc, este singura echipă mai prost clasată decât Politehnica pe care moldovenii nu au întâlnit-o, avantajul terenului propriu în disputa cu o formaţie care, în lipsa rezultatelor, a decis să-l  înlocuiască pe antrenorul Alexandru Pelici cu Vasile Miriuţă, fiind un alt aspect important. Dacă în disputa cu sibienii Iaşul nu se gândeşte decât la trei puncte, rămâne de văzut dacă trupa lui Stoican va reuşi să nu piardă la Cluj.

În ceea ce priveşte clasamentul, chiar dacă a învins numai echipele slabe, cu cele de deasupra obţinând doar două remize, la Craiova şi acasă, cu Astra Giurgiu, gruparea din Copou nu stă rău. Vacanţa cauzată de acţiunile echipelor naţionale a prins Politehnica pe locul IX al clasamentului Ligii I de fotbal, la doar două puncte de poziţia a VI-a, ultima care duce în play-off. Este drept, şi distanţa faţă de locul XIII, care duce la baraj, este mică, de doar trei puncte.

Trăgând linie, urmează o perioadă importantă pentru o formaţie care are posibilitatea de a şterge impresia lăsată în ultimele două meciuri oficiale, cu Gaz Metan, de la Mediaş şi cel de acasă, cu Viitorul Constanţa, pe care le-a pierdut.

 

Comentarii