Sunteți curioși cum arăta Iașul istoric? Fotografii din arhiva BCU expuse la Hotel Pleiada

vineri, 09 august 2019, 11:03
1 MIN
 Sunteți curioși cum arăta Iașul istoric? Fotografii din arhiva BCU expuse la Hotel Pleiada

Expoziţia de fotografie „People of Yassy“, organizată la Pleiada Boutique Hotel în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iaşi, va prezenta imagini ale Iaşului vechi pe toată durata lunii august. 

Cele aproximativ 30 de fotografii expuse la recepţia hotelului au menirea de a prezenta o pagină de istorie a oraşului vizitatorilor străini. Evenimentul expoziţional este o continuare a expoziţiei lunii iulie, „Iaşi Vintage Summer“, care a cuprins 28 de fotografii ce ilustrează modul în care libertatea se reflecta în urmă cu o sută de ani.

Expoziţia din această lună este cea de-a şasea din seria expoziţiilor lunare organizate de Pleiada Boutique Hotel, acestea având drept scop prezentarea istoriei oraşului Iaşi. „Ne-am bucurat de iniţiativa Pleiada de a pune în valoare ceea ce arhiva noastră de fotografii păstrează: memoria fotografică a Iaşului. Biblioteca Centrală Universitară, prin acest parteneriat, face şi o invitaţie către iubitorii de fotografie să descopere arhiva noastră, precum şi fondul de carte“, a precizat conf. univ. dr. Ioan Milică, directorul BCU Iaşi.

De asemenea, managerul general al hotelului care găzduieşte expoziţia a menţionat că „Această nouă expoziţie pe care o organizăm este o etapă în care expunem valorile culturale ale Iaşului şi arătăm că ne preocupă în continuare implicarea în viaţa culturală a oraşului“, a declarat Dora Morhan. Fiecare fotografie expusă conţine şi o scurtă descriere a perioadei sau a personalităţilor istorice, dar şi a istoriei artei fotografice. 

Comentarii