Surpriză la UMF Iaşi: rectorul a propus o echipă de prorectori radical schimbată

miercuri, 26 februarie 2020, 02:55
2 MIN
 Surpriză la UMF Iaşi: rectorul a propus o echipă de prorectori radical schimbată

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, prof.dr. Viorel Scripcariu, a propus o echipă de prorectori radical schimbată pentru noul mandat – 2020-2024.

Practic, doar trei nume din vechea echipă se regăsesc şi în formula actuală, şi anume prof.dr. Luminiţa Smaranda Iancu la studii postuniversitare şi formare profesională continuă şi prof.dr. Adrian Covic la cercetarea ştiinţifică. Prof.dr. Manuela Ciocoiu, de la ciclul de studii învăţământ fundamental, a mai avut o jumătate de mandat şi în perioada 2016-2020, înlocuindu-l pe Mihai Danciu, după ce acesta s-a retras. Din noua conducere executivă a UMF Iaşi vor face parte prof.dr. Vlad Gorduza, la ciclul de studii învăţământ clinic şi masterat, prof.dr. Liliana Foia la relaţii internaţionale şi parteneriate academice, şi prof.dr. Radu Iliescu la strategie instituţională, evaluare academică şi relaţii cu organizaţiilor studenţeşti, sindicate, ONG-uri şi comunitatea locală.
 
Se remarcă prezenţa în echipa de conducere a lui prof.dr. Radu Iliescu, care a fost contracandidatul lui prof.dr. Viorel Scripcariu la alegerile din 2016, având al treilea cel mai bun punctaj, dar care a mai fost şi prorector în trecut. „Am întărit echipa cu noi prorectori, le mulţumesc şi celor care au fost în trecut, nu am ce să le reproşez, consider că la momentul actual e bine să îmbunătăţesc un pic situaţia din conducere, mai ales că în acest mandat vreau să fac şi reforma curriculară. O să fie mult de lucru. Am decis să o numesc şi pe doamna Foia de la Facultatea de Medicină Dentară, fiindcă este a doua cea mai mare facultate din universitate, şi nu cred că a mai avut un prorector de aproape 16 ani“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.
 
Echipa de prorectori a fost prezentată Senatului UMF Iaşi în cadrul unei şedinţe care a avut loc ieri, şedinţă în care s-a votat şi metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului de ocupare a funcţiilor de decan. Astfel, în următoarele trei zile, la Registratura UMF Iaşi se vor depune dosarele de candidatură care vor obţine avizul Oficiului Juridic până la data de 2 martie, iar în perioada 3 – 10 martie vor avea loc întâlnirile pentru avizarea candidaţilor în Consiliile facultăţilor. Reamintim că Legea Educaţiei specifică faptul că fiecare facultate trebuie să propună minimum doi candidaţi care să se prezinte în faţa unei comisii conduse de rector pentru interviu. Acest concurs va avea loc pe data de 2 aprilie, rezultatele urmând a fi afişate pe 3 aprilie şi validate în Senat pe 7 aprilie.
 
Cătălin HOPULELE

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii