PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Sute de cartiere româneşti îngropate în fum!

marți, 17 mai 2022, 21:42
2 MIN
 Sute de cartiere româneşti îngropate în fum!

* După cum pare şi normal, românii nu se gândesc la cele rele, la bombe şi la belele, ci încearcă să profite la maximum de cele bune. Bune, gustoase şi mustoase, cum doar pe grătar se fac. La bombe românii se mai gândesc, trebuie s-o recunoaştem, mai ales de când cele mai multe şi-au deschis şi terasele cu umbreluţe şi au băgat bere la dozator: astea sunt bombe bune, care nu-ţi pică în cap; cel mult, dacă ai exagerat, doar te doare capul de la ele. Continuăm, aşadar, cu informaţii de ultimă oră de la locurile fierbinţi din ţară, unde ard mii de focuri sub tot atâtea grătare:

* De câteva zile, în tot blocul PI-6 din cartierul Bugetari miroase a afumat, de la toţi locatarii care în fiecare seară fac grătare în balcon sau deasupra, pe hidroizolaţie. Cel mai tare a mirosit a afumat ieri, pe la orele 23.08, când s-a întors acasă vecinul Haralambie Şomoiog, extrem de afumat, după ce a consumat încă de dimineaţă, cu alţi cetăţeni de teapa lui, cam de două ori propriul său volum.

* Şi într-un bloc alăturat s-a simţit miros de fum, venind tocmai pe fereastra familiei Geanina şi Temistocle Melasă, ambii soţi fiind cunoscuţi în cartier pentru zgârcenie, dar şi pentru faptul că n-au făcut în viaţa lor grătar, deoarece "micii şi cârnaţii sunt prea scumpi". Mirarea locatarilor a ţinut până când chiar Geanina Melasă a ieşit pe hol, răcnind şi fugind, urmărită de soţul său, doar în chiloţi, maieu şi ciorapi, care tot încerca să o pocnească peste cap cu o pereche de pantaloni din stofă gri pe fundul cărora se vedea urma ruginie, de culoarea arsurii, a unui fier de călcat.

* După ce a simţit miros de mici, ceafă şi cârnăciori din întreg cartierul, domnul Aurel Avarie a simţit că i se face poftă şi că din gură îi curge un şuvoi de apă. Totodată, şi-a amintit că nu are grătar în casă şi nici în adăpostul antiaerian al blocului, transformat în boxe, aşa că a început să improvizeze. După câteva pahare a meşterit el un fel de ceva din nişte umeraşe de sârmă şi plasă de iepuri; după alte pahare a reuşit să facă focul pe balcon, din ziare şi cărţi vechi de telefon, plus rafturile de lemn din cămară, dar şi-a amintit că nu are pic de carne de pus pe grătar. După alte pahare a reuşit să prindă pisica soţiei…

* După încă zece minute, Aurel Avarie a reuşit să tragă din balcon, cu o sfoară, pisica soţiei, care fusese lăsată până în balconul de dedesubt, să agaţe cu ghearele tot ce prinde. Vrednica pisică s-a bucurat la rândul său de câţiva cârnaţi din cei furaţi de ea de la vecinul de jos, Romică Sacâz, care şi-a lăsat grătarul nesupravegheat cât timp Aurel l-a sunat de pe mobil pe telefonul fix aflat în capătul celălalt al apartamentului…

Comentarii