Tandemul electoral local al împăratului Roş & Verde împărat: câte parale credeţi că face la alegeri

vineri, 15 iulie 2022, 01:50
3 MIN
 Tandemul electoral local al împăratului Roş & Verde împărat: câte parale credeţi că face la alegeri

Două vorbe mici, spuse cu lipici, vorba manelei ăleia, şi despre varianta cea mai discutată în cotloanele politichiei de Bahlui în ultima perioadă, stimaţi telespectatori. 

Varianta aia cu împăratul Roş de la şpital catindat la premărie, şi Albastru împărat de la Apavital candidat la Cejău, în tandem, ne referim, variantă despre care acum o lună am vorbit doar aşa, în treacăt, ca o chestiune ce doar le-a trecut unor liberali prin cap, la o bere, dar care cică ar fi mai nou din ce în ce mai vehiculată prin zona liberală ieşeană în ultima perioadă.

Ba chiar am auzit că e de mult dezbătută înclusiv lîn şpitalul cu pricina, dar şi la regia de ape. Fireşte, nu vrem acuma să discutăm dacă este sau nu o variantă bună. Că asta alegătorii vor decide, în ziua cu pricina, dacă va fi să se rămâne pe varianta asta până la final.

Altceva voiam noi să observăm aicea, dragilor: faptul că, iote, ditamai clasa politică locală nu poate produce din interior ceva nume pentru aceste două importante candidaturi, ci trebuie să apeleze la oameni din afară. Ce înseamnă oare asta? Nu mai spunem, că iar ni se va zice că vrem să cobim…

Olecuţă de cobeală politică

Haideţi totuşi să cobim olecuţă, dar înspre alte zări ale politichiei de Bahlui, dragi cetitori! De-un par egzamplu, înspre useriştii ieşeni. Acolo unde cică lucrurile se îndreaptă spre batere în cuie în privinţa candidatului la premărie.

Mai concret, madam Cozet este decisă să intre în cursă, ba chiar şi să se lase de politichie şi de deputăţeală în caz că ratează şi pierde cursa la locale, ca viitor premare. Mister mare însă la userişti despre personagiul cu care va face tandem la cejău madam Coset, dacă va fi ea la primărie. Căci, din câte se şuşoteşte pe la colţurile useriste din târg, fostul candidat al partidului la cejău, la alegerile din 2020, nu ar mai vrea această postură, pentru că partidul nu are primari la ţară, deci nema voturi pe rural.

Ba, mai mult,ar face un celăngi din nou spre primăria urbei noastre. Staţi deci pe fază, căci cum apar semne că va fi un candidat pentru judeţ, cum îl furnizăm şi noi aicea, la ghişeu!

De ce ne-am făcut de râs?

O chestie faină, la graniţa politichiei, despre eliminarea campioanei României la futbol, CFR Cluj, de Pyunik Erevan, o echipă de care nu aţi auzit şi de care probabil că nu veţi mai auzi vreodată. Ne spune un amic cunoscător cam aşa: CFR a câştigat campionatul fiind ajutată mizerabil de arbitri, dar şi de echipele finanţate de primari PSD (Voluntari, Craiova,Argeş) şi având protecţia liderilor PSD Rus şi Dâncu, despre care se spune că ar fi adevăraţii patroni. Aşadar, vorba amicului: |sta e mă, scopul vostru? Să furaţi un campionat şi apoi să vă faceţi de râs?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii