De Business

Punem punctul pe știi

Tehnologie de ultimă oră pentru automobile, dezvoltată de inginerii ieşeni

joi, 14 decembrie 2017, 08:00
2 MIN
 Tehnologie de ultimă oră pentru automobile, dezvoltată de inginerii ieşeni

Angajaţii Continental au lansat o unitate de control cu rol de acţionare intelingentă a geamurilor şi a reglării intensităţii farurilor în funcţie de traficul înregistrat.

In­gi­ne­rii de la Continental Iaşi au lansat pe piaţă o tehnologie care contribuie la siguranţa şi confortul în trafic. Departamentul Interior Body&Security din Iaşi a depăşit pragul de 500 de membri care lucrează la dezvoltarea unităţii de control a portierei. „Funcţiile pe care le îndeplineşte această unitate de control sunt multiple. În primul rând contribuie la siguranţa pe şosea prin dezvoltarea motorului electric pentru acţionarea geamurilor, ajustarea luminozităţii oglinzilor în funcţie de condiţiile de trafic şi intensitatea farurilor maşinilor care circulă în spatele autovehiculului, deschiderea sau închiderea parasolarelor de la geamurile din spate prin comandă vocală, monitorizarea punctului mort din oglinzile retrovizoare, închiderea centralizată şi acţionarea luminilor de avertizare.

Tot de această unitate de control depind luminile ambientale din interiorul maşinii, cele exterioare folosite la semnalizare, precum şi încălzirea portierelor, ajustarea şi memorarea poziţiei oglinzilor laterale, animarea boxelor, funcţii care contribuie la confortul şoferului”, au precizat reprezentanţii Continental. Inginerii de la Iaşi au coordonat proiectul şi au avut responsabilitatea pentru ariile de software, mecanică, hardware şi sistem. Cu privire la creşterea numărului de angajaţi de la departamentul Interior Body&Security, Dragoş Bohotineanu, managerul departamentului, a afirmat: „Creşterea rapidă a departamentului din ultimii ani a fost determinată de rezultatele foarte bune obţinute, de numărul mare de proiecte câştigate şi de extinderea portofoliului de activităţi în locaţia din Iaşi”.

Interior Body and Security dezvoltă la Iaşi faruri inteligente cu tehnologie LED şi module pentru controlul securităţii şi confortului şoferului şi al pasagerilor precum portbagaj, portiere, trape şi alte funcţii din interiorul maşinii pentru cei mai importanţi producători de maşini din lume. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro şi are în prezent peste 233.000 de angajaţi în 56 de ţări. Compania deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. În România, Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 iar reprezentanţii spun că numărul lor va creşte cu 1.500 de noi angajaţi. 

 

 

Comentarii