Tentativă de asasinat în Ucraina: 10 gloanțe au fost trase asupra mașinii consilierului președintelui Zelenski. Șoferul a fost rănit

miercuri, 22 septembrie 2021, 12:25
1 MIN
 Tentativă de asasinat în Ucraina: 10 gloanțe au fost trase asupra mașinii consilierului președintelui Zelenski. Șoferul a fost rănit

Nu mai puțin de 10 gloanțe au fost trase miercuri asupra mașinii în care se afla consilierul președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, într-o tentativă de asasinat, șoferul autoturismului fiind rănit, potrivit poliției.

A fost deschisă o anchetă, transmite Reuters.

Peste 10 gloanțe au fost trase spre mașina în care se afla principalul consilier al președintelui Serhi Shefir. Incidentul s-a produs în apropiere de localitatea Lesniki, la 5 km distanță de capitala Kiev, a precizat poliția, citată de Reuters și Kyiv Post.

A fost deschisă o anchetă pentru crimă cu premeditare.

O televiziune locală a susținut că scaunul șoferului prezenta nu mai puțin de 19 urme de gloanțe.

Serhi Shefir nu a fost rănit. Acestea este considerat un apropiat al președintelui Zelenski, fiind șeful grupului de consilieri.

Zelenski, care a câștigat alegerile cu promisiunea de a elibera țara de sub controlul oligarhilor și de a lupta împotriva corupției, nu se află în țară, fiind prezent la lucrările Adunării Generale al ONU. Administrația sa a fost însă informată și urmează să dea o declarație.

Sursa: hotnews

Comentarii