De Business

Punem punctul pe știi

Terenuri scoase la concesiune de către primăria Miroslava. Cui i se adresează oferta?

marți, 01 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Terenuri scoase la concesiune de către primăria Miroslava. Cui i se adresează oferta?

Tinerii cu vârsta între 18-35 de ani care au domiciliul pe raza comunei Miroslava şi vor să îşi construiască o casă în zonă pot opta pentru oferta autorităţilor locale. La fel şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea la operatori economici din localităţile unităţii administrativ-teritoriale. 

Recent, Primăria Miroslava a anunţat concesionarea prin licitaţie a 38 de parcele cuprinse între 385 mp şi 717 mp, tarlale (T) aflate în satele Corneşti (T72, T74, T75) şi Ciurbeşti (T78).

Pentru suprafeţele de pământ atribuite se plăteşte o redevenţă cuprinsă între 2,5 – 3,5 lei/mp/an, în funcţie de zona aleasă. În satul Ciurbeşti, spre exemplu, pe o parcelă de 650 mp se solicită un preţ de 25 de euro/mp, iar în Corneşti terenul se vinde ceva mai ieftin, cu 17 euro/mp, potrivit anunţurilor de pe site-urile de profil, consultate de „Ziarul de Iaşi”.

În satul Miroslava, un teren pentru construcţii de 500 mp se vinde şi cu 39 de euro/mp. Ofertele se pot depune până miercuri, 2 iunie, licitaţia fiind programată pentru data de 3 iunie 2021. Aflată în plină dezvoltare, cu zeci de case livrate anual, şi populaţia comunei Miroslava a crescut semnificativ în ultima perioadă, apropiindu-se vertiginos de 30.000 de locuitori. În anul 2019, comuna avea 20.704 locuitori, conform datelor Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi.

Cititi si: Cum s-au ”lecuit” comunele să mai viseze la statutul de oraș. ”E o chestiune de prestigiu

Comentarii