Test cu frig: tremuraţi sau vă descurcaţi?

marți, 06 noiembrie 2018, 20:10
3 MIN

* A fost cald şi frumos până nu demult, soarele şi-a răsfirat cu dărnicie razele peste noi, parcă făcând în ciudă calendarului, bermudele, tricourile şi fustiţele au defilat prin oraş şi în luna lui Brumar, dar de-acum s-a isprăvit, suntem în noiembrie, mai e puţin şi vine iarna, se taie porcul, se împodobeşte bradul şi reapare Hruşcă. Nu mai putem pretinde căldură în prag de Postul Crăciunului, aşadar trebuie să ne gândim din timp la frigul care va veni – că sigur va veni. Când se răceşte cum vă descurcaţi? Avem un mic test cu grade puţine:

1) După părerea voastră, cum va fi iarna care se apropie?

a) Va fi grea, cu omătul mare, dar semne bune anul are / b) Mai răcoroasă decât a fost vara, asta-i aproape cert / c) Va ţine până în primăvară, evident.

2) De obicei, când se răceşte afară, ce faceţi?

a) De obicei răcesc şi eu şi îmi curge nasul / b) Când se răceşte afară se răceşte şi în casă, aşadar pornesc centrala / c) Renunţ la berea rece şi trec pe vin fiert.

3) Când e frig afară cum vă încălziţi, de obicei?

a) Dacă răcesc mă încălzesc, că fac 38 de grade / b) Reglez centrala la maximum 22 de grade şi se face plăcut / c) Dacă nu ajunge vinul fiert iau ceva la 40 de grade.

4) Ce fel de termoizolaţie veţi avea la casă, în iarna care vine?

a) Cum e la modă, cu strat gros din scârţâitoare şi vată minerală / b) Am în casă, pe perete, o mulţime de carpete / c) Dacă viscoleşte am izolaţie din zăpadă.

5) Care ar fi cea mai bună centrală pentru încălzit casa?

a) O centrală termică, evident, sau încălzire centrală / b) Mai ieftin iese cu lemne, că le fur din pădure / c) Centrala telefonică, fiindcă mă încălzesc la linia fierbinte.

6) De obicei ce băgaţi între geamuri, să nu iasă căldura din casă?

a) Suluri din burete special, că izolează bine / b) Ghemotoace din şosete murdare, că se lipesc mai bine / c) Borcane cu carne în untură, că ţin bine peste iarnă.

7) Ce surse alternative de încălzire utilizaţi?

a) Plapuma, cojocul şi, normal, tropăitul / b) Aeroterma, pisica şi pechinezul soacrei / c) Maimuţa la contor şi lemnele furate din curtea vecinului.

* Să nu vă închipuiţi că testul ăsta vă va ţine de cald la iarnă, indiferent de ce literă aţi încercuit şi de ce variantă aţi ales; poate dacă îl scoateţi la imprimantă în câteva sute de mii de exemplare şi vârâţi foile în sobă. Ideea e că iarna nu-i ca vara, după cum a precizat un clasic în viaţă. Noi vă urăm căldură şi facturi mici la gaze!

Comentarii