Test: inundaţia dă senzaţia?

luni, 10 iunie 2019, 12:33
2 MIN
 Test: inundaţia dă senzaţia?

* După cum aţi aflat, ploile din ultima perioadă au produs inundaţii, umflând gârlele comunale şi chiar Dunărea: practic, au picat numai bine pentru agricultorii care cresc mătasea-broaştei, stuf şi papură (şi pentru compatrioţii care vor bălăceală, dar nu-şi permit să mearg la mare ori la piscină). De obicei, când se umflă apele, se dă vina pe încălzirea globală, nu pe autorităţile care au băgat banii de dig în campania electorală şi în alte prostii; chiar, voi ce credeţi despre inundaţii? Completaţi testul următor:

1) De ce apar toate inundaţiile astea, de fapt?

a) De la încălzire, de la cei care aruncă în râuri aragazurile şi frigiderele vechi, plus de la sinucigaşii care se îneacă şi ei cu bolovani la gât / b) În ultimii ani m-a inundat de cinci ori acelaşi vecin de sus, care adoarme în cadă, cherchelit / c) Absolut toate inundaţiile apar numai şi numai de la apă.

2) Când e inundaţie cum vă daţi seama?

a) Văd la televizor, deşi acolo se exagerează, că se bagă reporterii unde-i balta mai adâncă / b) Mesele de la terasă încep să plutească uşor, iar ospătarii înoată cu halbe şi pahare în mâini / c) Patul meu din dormitor, în care m-am culcat aseară, a ajuns în ogradă, iar pisica navighează în oala de noapte.

3) Ce măsuri luaţi când vine apa?

a) Asigur accesul spre ieşiri şi spre cea mai apropiată zonă înaltă, apoi încep să car în cârcă soacra, frigiderul, maşina de spălat, nicovala şi menghina socrului (că sunt amintiri) etc. / b) Strig ospătarului că e o greşeală, fiindcă n-am comandat apă în viaţa mea / c) Normal, ca orice gospodar, o adun în cadă şi bidoane, ca să am apă pentru când nu va mai fi, că la noi în cartier se mai taie des.

* După cum deja bine ştiţi, ideea este nu să completaţi cu simţ de răspundere testele noastre care tratează diverse probleme, ci să vă preocupe taman problemele alea: la o adică, nu-i chiar aşa de plăcut să completezi corect (dar ce mai e corect în ziua de azi?) testul despre inundaţii, în timp ce vine apa şi te ia. De fapt, cel mai bine ar fi fost dacă am fi băgat un alt test, gen "Cât de bine înotaţi în caz de inundaţie?". Vom reveni, că e plină ţara asta de subiecte!

Comentarii