Ţintele Politehnicii. Jucători de la FCSB, Hermannstadt şi FC Argeş sunt curtaţi de echipa din Copou

joi, 15 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Ţintele Politehnicii. Jucători de la FCSB, Hermannstadt şi FC Argeş sunt curtaţi de echipa din Copou

Prima zi de vacanţă a Politehnicii Iaşi, cea de ieri, a fost activă. În Copou au fost demarate deja primele discuţii pentru întărirea lotului de jucători. După cum a anunţat şi antrenorul principal al echipei, Leo Grozavu, Poli vrea să aducă doar fotbalişti cu statut de titulari în această iarnă. Drept urmare, pe lista celor vizaţi de a fi aduşi au fost puşi doar jucători cunoscuţi în fotbalul românesc.

Astfel, primele ţinte ale Iaşului sunt doi jucători rutinaţi, care activează în Liga I. Este vorba de Valentin Buhăcianu (foto), care acoperă posturile de aripă stângă şi atacant central, şi mijlocaşul central Ionuţ Şerban.

Născut la Vatra Dornei, Buhăcianu, care a împlinit 29 de ani pe 28 octombrie, este legitimat din vara anului trecut la FC Hermannstadt. Până în 2019, când a ajuns la UTA, el a evoluat la mai multe echipe din zonă: Dorna Vatra Dornei, Bucovina Pojorâta, Atletico Vaslui, Ştiinţa Miroslava, Aerostar Bacău. Are 57 de goluri marcate în 135 de meciuri jucate la Liga a II-a şi trei reuşite în cele 38 de apariţii în prima ligă.

Născut la Craiova, fost internaţional de juniori şi tineret, Şerban (care va împlini 31 de ani pe 9 martie 2023) este un produs al Şcolii de Fotbal Gică Popescu. Trecut pe la Jiul Petroşani, Arieşul Turda, Chindia Târgovişte, Viitorul Constanţa, CS U Craiova şi Viitorul Craiova, fotbalistul a devenit un nume important la FC Argeş, unde este legitimat de la începutul lui 2016. Are 84 de prezenţe şi şapte goluri în eşalonul de elită şi 134 de jocuri în liga secundă, în care a punctat de 11 ori.

Reamintim, al treilea jucător cu statut de titular vizat de Poli este Alexandru Musi, de la FCSB. Născut pe 17 iulie 2004, fotbalistul produs de clubul bucureştean, care evoluează pe postul de mijlocaş central sau de bandă, va deveni, dacă se va obţine acordul de împrumut, principala variantă de acoperire a postului de jucător sub 19 ani cerut de regulamentele FRF.

Dacă toate cele trei ţinte amintite vor fi atinse, Poli va mai căuta doar un stoper de picior stâng. Cum pe piaţa internă nu există, la această oră, soluţii de acoperire a acestui post, sunt tatonate şi piste din străinătate.

Firesc, chiar dacă toţi jucătorii doriţi vor fi achiziţionaţi, Iaşul nu va spune „nu” nici vreunei alte variante convenabile care ar putea apărea în această perioadă.

Comentarii