Topul celor mai periculoase țări din lume pentru turiști

luni, 30 ianuarie 2023, 15:40
3 MIN
 Topul celor mai periculoase țări din lume pentru turiști

Departamentul de Stat al SUA a făcut un top al celor mai periculoase țări din lume în care cetățenii americani nu pot călători în siguranță, relatează Insider. Care sunt statele unde criminalitatea atinge cote alarmante? 

Venezuela

Venezuela este prima țară din topul realizat de Departamentul de Stat al SUA, care avertizează că statul nu este o destinație sigură pentru turiști din cauza „crimelor, tulburărilor civile, răpirii și aplicării arbitrare a legilor locale”, precum și a „detențiilor greșite, terorismului și infrastructurii sanitare precare”. Mulți imigranți venezueleni au fugit în SUA pentru a cere azil în urma „crimelor împotriva umanității”, a scris anterior Insider. „Infracțiunile violente, cum ar fi omuciderea, jaful armat, răpirea și deturnarea de mașini, sunt frecvente”, arată Departamentului de Stat, adăugând că există un „risc de detenție ilegală a cetățenilor americani”.

Irak

„Nu călătoriți în Irak din cauza terorismului, răpirii, conflictelor armate, tulburărilor civile și capacității limitate a Misiunii Irak de a oferi sprijin cetățenilor americani”, precizează Departamentul de Stat. „Grupurile teroriste și insurgente atacă în mod regulat forțele de securitate și civilii irakieni. Milițiile anti-americane amenință cetățenii americani și companiile internaționale din întregul Irak”. Conflictul SUA din Irak după 9/11 a fost unul dintre cele mai mortale, însumând zeci de mii de morți.

Somalia

Departamentul de Stat recomandă cetățenilor din America să nu călătorească în Somalia din cauza „crimelor, terorismului, tulburărilor civile, problemelor de sănătate, răpirii și pirateriei”. „Crimele violente, cum ar fi răpirea și crima, sunt obișnuite în toată Somalia, inclusiv în Puntland și regiunea Somaliland. Blocările rutiere ilegale sunt larg răspândite”, iar „teroriștii continuă să comploteze răpiri, bombardamente și alte atacuri”. În octombrie, două atacuri cu mașini-bombă în capitala țării, Mogadiscio, au provocat peste 120 de morți și alți 150 de răniți, a informat Reuters.

Haiti

Departamentul de Stat al SUA a avertizat cu privire la „răpire, criminalitate și tulburări civile” în țara sărăciei Haiti. „Răpirea este larg răspândită, iar victimele includ în mod regulat cetățeni americani. Răpitorii pot folosi o planificare sofisticată sau pot profita de oportunități neplanificate și chiar și convoaiele au fost atacate. Cazurile de răpire implică adesea negocieri de răscumpărare, iar victimele cetățenilor americani au fost rănite fizic în timpul răpirii”, precizează oficialii în decembrie 2022. Sute de haitiani au murit, de asemenea, din cauza unui focar de holeră, a informat Insider în decembrie.

Ucraina

Departamentul de Stat a avertizat împotriva călătoriilor în Ucraina de când Rusia a lansat o invazie la scară largă în februarie 2022. „Cei care aleg să rămână în Ucraina ar trebui să fie precauți din cauza potențialului de atacuri militare, crime și tulburări civile”, potrivit agenției. Administrația Federală a Aviației și Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene „au interzis zborurile către, dinspre și deasupra Ucrainei din cauza acțiunilor militare în desfășurare”.

Afganistan

Cetăţenii americani nu ar trebui să călătorească în Afganistan din cauza „conflictelor armate, tulburărilor civile, crimei, terorismului şi răpirii”, a spus Departamentul de Stat. „Călătoria în toate zonele Afganistanului este nesigură și riscul de răpire sau violență împotriva cetățenilor americani din Afganistan este mare”, potrivit departamentului. „Ambasada SUA la Kabul a suspendat operațiunile pe 31 august 2021. De atunci, cetățenii americani au fost reținuți pe nedrept”. Departamentul a adăugat că capacitatea sa de a ajuta americanii deținuți este „extrem de limitată”.

Continuarea, pe digi24

Comentarii