Tot mai mulţi medici de familie s-au înscris pentru a acorda consultaţii refugiaţilor

sâmbătă, 05 martie 2022, 02:50
1 MIN
 Tot mai mulţi medici de familie s-au înscris pentru a acorda consultaţii refugiaţilor

Aproximativ 60 de medici de familie din Iaşi s-au înscris pentru a oferi consultaţii medicale gratuite pentru a veni în sprijinul refugiaţilor din Ucraina. Iniţiativa a venit din partea Colegiului Medicilor şi a Societăţii de Medicină de Familie Iaşi. 

În primele zile erau înscrişi 30 de medici ieşeni, iar acum, numărul lor este în continuă creştere. Consultaţiile vor fi oferite în regim de voluntariat în cabinetele medicilor de familie sau în centrele de permanenţă.

"Încercăm să găsim printre pacienţii noştri persoane care să ştie rusă sau ucraineană, asta ne preocupă pentru că nu ştim cum să vorbim cu ei. O consultaţie pentru refugiaţi este complet diferită faţă de o consultaţie pentru un cetăţean român pentru că ei nu ştiu limba română", a precizat conf. dr. Liviu Oprea, medic de familie şi preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi.

Lista cabinetelor şi a centrelor de permamenţă ale medicilor de familie disponibili pentru aceste servicii este publicată pe site-ul Colegiului Medicilor Iaşi, https://colegiulmediciloriasi.ro/, şi este actualizată pe măsură ce se înscriu şi alţi medici. Printre medicii care s-au înscris sunt cei care au cabinete în Ciurea, Popricani, Belceşti, Drăguşeni, Rediu, Bivolari, Târgu Frumos, Vlădeni, Gropniţa, Mironeasa, Mogoşeşti Siret, Andrieşeni, Podu Iloaiei şi în Iaşi.

 

 

Comentarii