Tragedia de la Piatra Neamț, episodul de la Iași. A mai rămas în viață un singur pacient din cei șapte aduși aici

joi, 26 noiembrie 2020, 02:58
2 MIN
 Tragedia de la Piatra Neamț, episodul de la Iași. A mai rămas în viață un singur pacient din cei șapte aduși aici

A murit al şaselea pacient care a fost adus de la Neamţ la Iaşi în urma incendiului de la spitalul din judeţul vecin. Dintre cei 4.000 de pacienţi pozitivi îngrijiţi la Iaşi, circa 500 sunt din alte judeţe ale ţării 

Un singur pacient din cei şapte care au fost transferaţi în judeţul Iaşi în urma incendiului de la Piatra Neamţ a mai rămas în viaţă. Deşi, la începutul acestei săptămâni, medicii precizau că ultimii doi pacienţi erau într-o stare mai bună, şi sperau ca în această săptămână să fie transferaţi de la Terapie Intensivă într-un salon de pacienţi confirmaţi, ieri s-a mai înregistrat un deces. Este vorba despre o femeie în vârstă de 67 de ani care avea multiple comorbidităţi respiratorii şi cardiace. „Din nefericire, s-a mai pierdut încă un pacient de la Neamţ. Mai îngrijim un pacient din acest grup”, a precizat dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

În urma incendiului de sâmbăta trecută de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, din Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, au fost transferaţi în judeţul Iaşi şapte pacienţi. Şase au fost internaţi la Leţcani, iar un pacient la Spitalul Municipal din Paşcani. Acesta a fost şi primul pacient care s-a stins din viaţă, chiar a doua zi după incendiu, suferind şi de pancreatită. Reprezentanţii unităţii medicale ieşene susţin că până acum au îngrijit aproape 4.000 de pacienţi, dintre care 500 din alte judeţe, sau chiar din alte zone ale ţării.

Ieri, în judeţul Iaşi erau raportate încă 390 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 faţă de ziua precedentă. Numărul deceselor în rândul persoanelor confirmate pozitiv a ajuns la 320, în raportarea de ieri a DSP Iaşi fiind incluse încă cinci decese. La spitalele suport COVID sunt ocupate 583 de paturi, dintre care 62 sunt paturi ATI destinate cazurilor grave. Ieri mai erau libere cinci paturi ATI, unul la Spitalul CF Iaşi şi patru la Spitalul de Neurochirurgie. În spitalele suport COVID-19 din judeţ mai erau libere 139 de paturi, iar cele mai multe, 56 de paturi fiind disponibile la Spitalul C.F. Paşcani. Din punctul de vedere al focarelor, DSP Iaşi a raportat ieri un focar nou la Centrul de Urgenţă pentru Recuperare şi Integrare Socială „C.A. Rosetti”, unde au fost depistaţi şase beneficiari şi un salariat. „Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu, patru beneficiari sunt internaţi în spital şi doi sunt izolaţi în centru”, au transmis reprezentanţii DSP Iaşi. Un alt focar a fost înregistrat la un agent economic din Iaşi, fiind confirmaţi pozitiv 16 salariaţi, toţi aflându-se sub monitorizarea medicilor de familie. 

Comentarii