Traseu lejer pentru Simona Halep la Wimbledon

sâmbătă, 30 iunie 2018, 01:43
2 MIN
 Traseu lejer pentru Simona Halep la Wimbledon

 

Liderul mondial va juca împotriva a două asiatice în primele tururi, problemele urmând să apară din optimi. Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu s-au calificat în finala de dublu de la Eastbourne

Simona Halep va evolua cu japoneza Kurumi Nara, locul 101 WTA, în prima manşă a turneului de la Wimbledon, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi de ieri Câştigătoarea de la Roland Garros s-a mai întâlnit o dată cu sportiva japoneză, în 2014, în turul al II-lea al turneului de la Indian Wells, când s-a impus cu 6-2, 6-2. În turul secund, dacă se va califica, Halep va evolua cu învingătoarea din meciul dintre chinezoaicele Zheng Saisai (125) şi Wang Qiang (69 WTA). Prima favorită pe care o poate întâlni Simona Halep la Wimbledon este rusoaica Anastasia Pavliucenkova (29 WTA). Simona este pe aceeaşi parte a tabloului cu deţinătoarea trofeului, spaniola Gabriñe Muguruza (3 WTA), cu sportiva cehă Petra Kvitova (8 WTA), câştigătoare în 2011 şi 2014, pe care o poate întâlni în sferturi, cu britanica Johanna Konta (22 WTA)  şi cu belgianca Elise Mertens, locul 15 WTA. Cu Konta sau Mertens, Simona s-ar putea întâlni în optimi. De asemenea, pe partea de tabloul a româncei mai sunt germana Angelique Kerber (11 WTA), letona Jelena Ostapenko (12 WTA) şi rusoaica Maria Şarapova (24 WTA).  Americanca Serena Williams, cap de serie numărul 25, este pe partea de tablou a favoritei numărul 2, daneza Caroline Wozniacki. Mihaela Buzărnescu (28 WTA) va evolua în turul I cu Arina Sabalenka din Belarus, locul 45 WTA. Irina Begu va evolua cu Katie Swan din Marea Britanie, locul 207 WTA (wild card), Sorana Cîrstea (47) cu Magdalena Rybarikova din Slovacia (19) iar Monica Niculescu (59) cu japoneza Naomi Osaka (18). Ana Bogdan (63 WTA)  va da piept cu spaniola Lara Arruabarrena (77), Alexandra Dulgheru (126 WTA) cu Kristyna Pliskova din Cehia (78 WTA), iar Elena-Gabriela Ruse (197)cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 31 WTA.Turneul de la Wimbledon începe luni, cu meciurile de pe jumătatea inferioară a tabloului, astfel că Simona Halep va evolua marţi. În turneul masculin, singurul reprezentant al României, Marius Copil (95 ATP) îl are ca adversar în primul tur pe olandezul Robin Haase (44 ATP).

* Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu  s-a calificat, miercuri, în finala probei de dublu din cadrul turneului de categorie Premier de la Eastbourne.  Perechea română a învins cu scorul de 4-6, 6-0, 10-6 cuplul Nadia Kicenok/Ekaterina Makarova (Ucraina/Rusia). Irina şi Mihaela vor juca finala cu perechea Gabriela Dabrowski / Xu Yifan (Canada/China) care a învins cu 6-7, 7-5, 13-11 cuplul Hsieh Su Wei /Arîna Sabalenka (Taiwan/Belarus). În finala de simplu se vor întâlni daneza Caroline Wozniacki şi Arîna Sabalenka din Belarus. Numărul 2 mondial a învins-o cu 2-6, 7-6, 6-1 pe germana Angelique Kerber, iar Sabalenka a trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de poloneza Agnieszka Radwanska.

 

Comentarii