Trei jucători de la Poli în carantină instituţionalizată

marți, 12 mai 2020, 01:43
3 MIN
 Trei jucători de la Poli în carantină instituţionalizată

Breeveld, Luckassen şi Cabral se întorc luni cu avionul din Olanda şi vor sta în izolare două săptămâni, urmând a rata astfel reluarea pregătirii, prevăzută a avea loc sâmbătă. Andrei Marian, de la LPS Iaşi, antrenorul care i-a format la juniori pe Creţu şi Panţîru, va conduce Poli II

 

 

Politehnica Iaşi a intrat în ultima linie dreaptă dinaintea reluării pregătirilor, care e prevăzută a avea loc sâmbătă. În aceste zile se va definitiva planul pentru respectarea măsurilor cerute de autorităţile medicale. Se va lucra pe două direcţii. Una e legată de condiţiile echipei, cea de-a doua se referă la antrenamentele propriu zise. Alături de şefii clubului, la plan lucrează şi antrenorul principal al Politehnicii, Mircea Rednic, care a sosit în Iaşi.

În ceea ce priveşte subiectul care a stat mult timp sub semnul întrebării, modalitatea de întoarcere a jucătorilor aflaţi în zone roşii, ieri s-a făcut primul pas. Nicando Breeveld, Kevin Luckassen şi Rodny Lobes Cabral, care au stat în Olanda în ultima perioadă, vor sosi în Iaşi pe 18 mai. Cei trei vor zbura pe ruta Amsterdam – Bucureşti – Iaşi şi vor intra imediat în carantină instituţionalizată pentru două săptămâni, urmând a rata astfel startul pregătirilor. În ceea ce-l priveşte pe israelianul Gai Assulin, care este într-o altă zonă cu probleme majore, Anglia, nu s-a anunţat încă o decizie.

În altă ordine de idei, ieri s-a anunţat componenţa tehnică a echipei secunde a Politehnicii, care a fost înscrisă în Liga a IV-a, unde va juca începând din sezonul 2020-2021. Speranţele ieşene vor fi pregătite de Andrei Marian, care va fi ajutat de Dorel Stafie, ambii fiind profesori şi antrenori la Liceul cu Program Sportiv Iaşi. Marian (41 de ani), care lucrează la LPS din 2002, i-a format la juniori, printre alţii, pe Alexandru Creţu, Andrei Hergheligiu şi Ionuţ Panţîru, şi are în palmares două medalii la competiţii naţionale: aur la Memorialul “Gheorghe Ola” 2004 cu generaţia 1992 şi argint la Campionatul Naţional de Juniori B 2013 cu generaţia 1996. Viitorul antrenor al “satelitului” s-a arătat încântat de noua funcţie: “Îmi doresc foarte mult să contribui la promovarea copiilor din Iaşi la echipa mare. Înfiinţarea acestei echipe este o şansă uriaşă pentru jucătorii talentaţi care terminau junioratul şi nu aveau cum să facă trecerea bruscă spre prima echipă. Principalul obiectiv al echipei va fi creşterea de jucători. Dar, dacă va apărea şansa să promovăm în Liga a III-a, nu ne vom da la o parte”. Andrei Marian s-a referit şi la două subiecte sensibile: rivalitatea LPS – Poli şi calitarea Ligii a IV-a. “Din punctul meu de vedere, rivalitatea LPS – Poli a fost numai pe teren. Scopul ambelor echipe ar trebui să fie creşterea de fotbalişti ieşeni. Dacă alţii au perceput-o altfel… În ce priveşte nivelul Ligii a IV-a, trebuie să recunosc că nu îl cunosc. Mă voi documenta, voi analiza şi calitatea terenurilor pe care vom juca, iar apoi vom lua măsurile necesare pentru binele copiilor. Sigur, mai util pentru un fotbalist care termină junioratul este să joace împrumut la o echipă cu pretenţii de Liga a III-a decât la Liga a IV-a. La Poli II va fi însă avantajul de a fi văzut permanent, de a putea juca oricând la echipa mare”.

În perioada următoare va avea loc procesul de selecţie al jucătorilor care vor juca la Poli II, echipa urmând a debuta oficial în momentul în care va începe ediţia viitoare a campionatului judeţean ieşean. În ce priveşte planul de pregătire până la debut, acesta va fi conturat în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus. Cel mai probabil, antrenamentele vor începe în luna august.

 

 

 

Comentarii