Trei tineri în stare gravă după un impact frontal violent la Trei Iazuri

marți, 18 decembrie 2018, 02:56
2 MIN
 Trei tineri în stare gravă după un impact frontal violent la Trei Iazuri

Patru persoane au ajuns la spital după ce o Skoda şi un Logan s-au ciocnit în zona Trei Iazuri.

Şoferul maşinii Skoda, în vârstă de 20 de ani, ar fi intrat pe contrasens. El venise la aeroport după o cunoştinţă şi se află în stare gravă, fiind intubat de urgenţă şi ventilat mecanic, din cauza unor traumatisme severe la cap, acesta alegându-se şi cu traumatisme ale toracelui şi membrelor inferioare.

Alături de el, pe bancheta din spate, se afla un tânăr de 21 de ani, care prezenta contuzii la nivelul capului şi toracelui, conform medicilor.

Nevoie de îngrijire medicală a avut şi celălalt şofer, în vârstă de 27 de ani, care s-a ales cu mai multe fracturi în zona inferioară a corpului.

De asemenea, în accident a fost rănită şi o fată de 16 ani, care era inconştientă atunci când a fost preluată de medici, fiind dirijată întâi la Spitalul de Neurochirurgie, pentru investigaţii, şi ulterior la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi.

„Pacientul în vârstă de 20 de ani avea un traumatism cranio-cerebral sever, necesitând intubare şi ventilaţie mecanică, precum şi o contuzie hemoragică frontală, o fractură a osului frontal, o contuzie pulmonară, un traumatism toracal şi mai multe fracturi la membrele inferioare. Pacientul de 21  de ani prezenta un traumatism cranio-cerebral cu pierdere a cunoştinţei şi o contuzie toraco-abdominală. Cei doi au fost dirijaţi către Spitalul de Neurochirurgie. Celălalt pacient, de 27 de ani, avea o contuzie toraco-abdominală, contuzii ale pumnului, genunchiului drept şi gleznei drepte, precum şi o contuzie la şoldul stâng. Acesta a fost stabilizat şi s-a întors la domiciliu“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Trei dintre victime vor mai rămâne o vreme în atenţia medicilor, starea lor fiind destul de gravă.

Comentarii