Trei ucraineni trataţi la Neurochirurgie, unul internat în stare gravă

marți, 08 martie 2022, 02:50
1 MIN
 Trei ucraineni trataţi la Neurochirurgie, unul internat în stare gravă

Reprezentanţii Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi au precizat că încearcă să ia toate măsurile pentru tratarea refugiaţilor care au nevoie de ajutor medical. În mod concret, aceştia au tratat deja trei refugiaţi din Ucraina în această perioadă, unul dintre ei rămânând internat. 

De asemenea, personalul medical vorbitor de rusă şi ucraineană va încerca să comunice cu refugiaţii care ajung la spital. Sunt 16 astfel de persoane care vor fi distribuite în gărzile de la unitatea medicală.

„În ultimele zile am avut un număr de trei pacienţi din Ucraina care s-au adresat spitalului nostru, cu afecţiuni cronice. Unul din pacienţi a rămas şi internat cu o afecţiune gravă la nivelul creierului, şi anume o hemoragie subarahnoidiană secundară, dilataţie anevrismală. A făcut investigaţiile necesare şi urmează în perioada următoare să fie şi tratat acest anevrism”, a precizat dr. Lucian Eva, managerul unităţii medicale.

Acesta a mai explicat că medicii sunt pregătiţi să primească şi pacienţi răniţi din Ucraina în urma conflictelor armate, şi s-a pronunţat împotriva războiului şi a tragediei umane imense provocate în ţara vecină. „Este esenţial să ne unim eforturile pentru a veni în sprijinul celor care se află acum în suferinţă, trăiesc momente de groază, de spaimă şi care îşi părăsesc casele pentru a-şi salva viaţa. Drumul care vă stă în faţă e dificil. Un război nu aduce bine, ci pagube şi pierderi de vieţi omeneşti. Cu toţii am sperat să nu înceapă, am sperat în pace şi înţelegere”, a completat managerul. 

Comentarii