Treziți-l pe Chirica! Două tramvaie sunt pentru primarul Iașului un… „moment istoric” (P)

marți, 03 august 2021, 08:20
2 MIN
 Treziți-l pe Chirica! Două tramvaie sunt pentru primarul Iașului un… „moment istoric” (P)

În municipul Iași au ajuns primele două tramvaie achiziționate prin fonduri europene de la furnizorul polonez PESA. Ceea ce pentru ieșeni este o normalitate, o modernizare a transportului public, pentru conducerea primăriei a devenit un "moment istoric". 

Reacția primarului Mihai Chirica este complet suprinzătoare, având în vedere faptul că modernizarea transportului public trebuie să fie considerată o normalitate. Ieșenii sunt sătui de borduri și panseluțe, de gazon și inaugurări de documentații tehnice pentru viitoare proiecte. 

Achiziția de tramvaie, autobuze, modernizarea completă a transportului public trebuie să fie un lucru cât se poate de normal, nu un așa zis moment istoric. Însă după 6 ani în fruntea Primăriei Iași, actualul edil al orașului vede achiziția a 2 tramvaie drept istorică. 6 ani în care Iașul a stagnat la capitolul investiții, în care Iașul a ținut capul de afiș al presei centrale doar prin problemele penale ale șefilor administrației. Nu asta este ceea ce merită ieșenii.

Municipiul Iași are nevoie de oameni cu viziune, de oameni care să nu transforme orice investiție în "momente istorice". Chiar nu este necesar să transformăm orice lucru normal în orice colț al țării în ceva nemaivăzut. Modernizarea transportului public este ceva firesc și necesar într-un oraș de talia Iașulul. Dar pentru actualul primar, aceste chestiuni firești presupun tăieri de panglici, inaugurare cu tam-tam, sute de fotografii și nesfârșită paradă de sine. 

Două tramvaie aduse pe trailer în Iași reprezintă o normalitate, o îmbunătățire a sistemului public de transport în municipiu, o chestie firească. Dacă primarul Iașului vrea să câștige capital electoral atunci ar face bine să și facă ceva concret pentru oraș și pentru locuitorii săi. Acum nu ne aflăm în campanie electorală, nu ne aflăm în război politic. Vremea alegerilor a trecut, urmează vremea faptelor. Conducerea Primăriei Iași nu trebuie să rămână ancorată în trecut, să transforme orice proiect normal în ceva nemaivăzut. 

Da, poate că după 45 ani, parcul Companiei de Transport Public Iași are nevoie de o modernizare cap- coadă, însă acest lucru este normal, firesc și fără a fi transformat în ceva de neconceput.

Primar Mihai Chirica trebuie să se smerească, să abandoneze egolatria fără margini de care dă dovadă și să se concentreze pe interesele ieșenilor! E greu cu un trecut ca al lui Mihai Chirica să te concentrezi pe viitor, însă viitorul orașului trebuie să rămână grija fundamentală a oricărui edil…

Marius Eugen OSTAFICIUC

Președinte PSD Municipiul Iași, deputat

Comentarii