Tricolorii tineri iau viza pentru Italia

marți, 16 octombrie 2018, 01:43
2 MIN
 Tricolorii tineri iau viza pentru Italia

Astăzi,de la ora 21:00, are loc la Ploieşti întâlnirea de fotbal România – Liechtenstein, care va consfinţi calificarea naţionalei U21 la turneul final din Italia. Meciul va fi transmis de ProX

 

 

Fotbalul românesc a pierdut multe calificări la toate nivelurile de-a lungul istoriei. Dar când ai nevoie în ultimul meci de un punct pe teren propriu în faţa echipei Liechtensteinm  parcă ar fi prea de tot să ratezi. Este situaţia reprezentativei de tineret condusă de Mirel Rădoi, care, după un parcurs excepţional a ajuns într-o asemenea situaţie. Singura posibilitate a tricolorilor de a rata calificarea ar fi să pierdem acest meci, iar Portugalia să se impună pe terenul ei propriu în faţa Bosniei. Chiar şi aşa, echipa României tot ar mai păstra şanse de pe locul II, ea fiind sigură în această nedorită situaţie, de participarea la un baraj între patru “secundante” din cele nouă grupe. Dar, vorba portarului Ionuţ Radu, “dacă nu câştigi cu Liechtenstein, n-ai ce căuta la Euro”. Şi are dreptate: formaţia micuţului principat alpin este SINGURA dintre cele 54 echipe participante la preliminarii, care n-au obţinut niciun punct, în cele nouă meciuri de până acum, în care au marcat două goluri şi au primit 38! În ultimul joc disputat în grupa a opta, Liechtenstein a pierdut pe teren propriu cu 0-9 în faţa Portugaliei!

Să mai spunem că se cunosc şase din cele 12 echipe care vor participa la turneul final: Spania, Anglia, Germania, Serbia, Franţa şi ţara gazdă, Italia. În foarte mare măsură, sunt calificate Croaţia, Danemarca şi România. Singura mare necunoscută este reprezentată de meciul Suedia – Belgia, în care belgienilor le ajunge un meci egal. Patru echipe din cele clasate pe locul II, probabil Suedia (Belgia), Polonia, Grecia şi Rusia vor susţine partide de baraj, pentru ultimele două locuri.

 

Mirel Rădoi: “ Trebuie să abordăm meciul ca şi cum am avea nevoie de victorie. Nu ştim să jucăm la egal. E în joc viitorul fotbalului românesc şi această generaţie nu se poate pierde. Am încercat să le dau cât mai mare încredere, să înţeleagă că joacă pentru echipa naţională. Nu ştiu dacă echipa under 21 se ridică la valoarea echipei mari, e o diferenţă, de experienţă, de mai multe. Nu cred că am avea vreo şansă într-un meci cu echipa de seniori".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii