PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Trimiteţi în plic doi fulgi de nea identici pentru a participa la Supertombola Zăpezii!

vineri, 04 februarie 2022, 12:42
2 MIN

* Peste ţară a nins în mai multe rânduri, iar asta înseamnă, printre altele, miliarde de fulgi de zăpadă unici şi irepetabili (*); tot printre altele, înseamnă şi că unii români au fost afectaţi într-un fel sau altul, pe motiv că iarna nu-i ca vara, toamna ori primăvara. Avem noi informaţii despre compatrioţi şi zăpadă:

* Sute de locatari din cartierele Datornici şi Cocalari au aşteptat cu nerăbdare prima nea, apoi au aşteptat cu interes muncitorii care aruncă sare din tractor. După câteva minute toţi erau fericiţi: atât muncitorii, care aveau bani de bere, cât şi locatarii, care aveau sare grunjoasă, cumpărată avantajos.

* După ce a nins din belşug, domnul primar din Mahmuri a răcit niţel şi i s-a înfundat nasul, dar a ţinut să discute cu localnicii şi să-i sfătuiască să iasă cu lopeţi, să cureţe: "decât să înotaţi prin troiene, mai bine mergeţi pe potecă". Cum avea nasul înfundat şi vorbea mai câş, oamenii au înţeles "să mergeţi la bodegă", ceea ce au şi făcut.

* O potecă lată prin zăpadă au croit sătenii din Puturoşi; interesant este faptul că nu duce spre bufetul comunal, ci spre biblioteca din Căminul Cultural. Cei care cred că s-a strecurat o eroare cauzată de lipsa vizibilităţii nu ştiu că bibliotecarul a făcut cinste, fiind ziua lui.

* Nici cei din Consumatori n-au mai săpat prin troiene, după ultima ninsoare, cărări spre bufetul comunal, stârnind uimirea celor care nu cunosc îndeaproape obiceiurile locului şi care nu ştiau că, atunci când a început ninsoarea, ei deja erau la bufet.

* Peste frumoasa localitate Nemernici s-a lăsat frigul, prinzându-i nepregătiţi pe mulţi săteni, care au fost siliţi să plece la pădure, după lemne. S-au întors cărând câte un lemn gros, rotund şi lung; primarul a explicat că lemnele nu-s de pus pe foc, ci de dat în cap, fiindcă nimic nu încălzeşte mai bine ca o bătaie sănătoasă.

(*) – Ziarul nostru organizează un super-concurs cu super-premii! Nimic mai simplu: găsiţi doi fulgi de zăpadă identici pentru a putea participa la tragerea la sorţi! Trimiteţi fulgii de nea pe adresa redacţiei, în plic închis: mai multe perechi de fulgi de zăpadă în mai multe plicuri, mai multe şanse de câştig! Succes!

Comentarii