Turiştii de pe litoral s-au pozat cu Poseidon

marți, 02 iulie 2019, 07:00
3 MIN

* Deşi a început luna lui Cuptor, ultimele zile au adus fenomene meteo extreme, care au transformat bucăţi din ţară în părţi de ocean planetar şi străzi din oraşele ţării în canale veneţiene (de la canalele înfundate cu bucăţi de gheaţă). E cazul să facem o scurtă trecere în revistă a unor evenimente petrecute recent:

* La Consumatori a fost furtună; puhoaiele au invadat localitatea fără a face victime, deoarece toţi sătenii erau adunaţi în bufetul situat pe un vârf de deluţ. Clienţii au stat două zile înăuntru, până când s-au retras apele, şi au consumat pe datorie, pe caiet, până când l-au terminat. Patronul a coborât prin mâl până acasă la el, să aducă un caiet nou, şi a găsit în locul casei o altă casă, mai mare şi mai frumoasă, adusă de ape, în care a găsit un alt caiet, mai mare şi mai frumos; toată lumea e mulţumită.

* Şi la Machitori a plouat cu bucăţi mari de gheaţă, spre bucuria localnicilor, care au ieşit cu frapierele goale prin curţi, să aibă în ce să-şi pună la răcit; unii dintre ei chiar au scos căzănelele şi au încercat să facă rachiu din gheaţă! Fericiţi au fost şi cei mici, care au admirat dealurile acoperite de stratul gros de apă îngheţată, aşa că au ieşit şi ei afară, cu săniile. Doi localnici insuficient treziţi, care au văzut natura înveşmântată în alb, au intrat în coteţe, să-şi taie purceii.

* În ciuda fenomenelor meteo, sezonul estival continuă, la fel ca veselia din staţiunile pline de români care profită de fiecare clipă. Ieri, mai mulţi turişti de pe o plajă au fost foarte entuziasmaţi văzând cum iese din valurile înspumate ale mării un bătrân firav, cu o barbă albă şi udă până la brâu (în care se agăţaseră alge şi crustacee mici), cu o mantie scurtă şi ţinând în mâini un trident. "E Poseidon, e Zeul Mării!" au strigat ei, în timp ce pregăteau telefoanele, să se pozeze cu zeitatea adâncurilor. Când s-a potolit entuziasmul general, bătrânul s-a prezentat: "Eu, de fapt, sunt salvamarul Gică, de la hotel, am 87 de ani şi, în restul anului, sunt bodyguard într-o farmacie. Tridentul este o furcă, am fost trimis să adun algele putrezite şi gunoaiele de la dig, iar mantia mea e o sacoşă din plastic, care mi s-a lipit de cârcă!".

* Unii turişti cazaţi la cabanele "Bursucul", "Veveriţa", "Capra Neagră" şi "Floarea de Colţ" ne-au sunat la redacţie să se plângă de faptul că de-a lungul unei săptămâni nu au văzut pic de bursuc, respectiv veveriţă, capră neagră sau floare de colţ, aşadar e vorba, mai mult ca sigur, despre reclamă mincinoasă. Unul dintre ei mai spune că, la ce au văzut ei de fapt, cabanele ar fi trebuit să se numească "Şoricelul", "Ploşniţa" ori "Gândăcelul". Turiştii cazaţi la cabanele "Ursul", "Lupul" şi "Mistreţul" sunt mulţumiţi că n-au întâlnit aşa ceva…

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii