Ultimele noutăți despre starea actriței Draga Olteanu Matei, adusă în stare gravă la Iași

luni, 16 noiembrie 2020, 02:58
2 MIN
 Ultimele noutăți despre starea actriței Draga Olteanu Matei, adusă în stare gravă la Iași

Actriţa Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns vineri seara, în stare gravă, la Iaşi, fiind transferată tocmai de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, unde a avut loc tragedia de sâmbătă noaptea, când 10 persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din Secţia de Terapie Intensivă. 

Draga Olteanu Matei a fost adusă în regim de urgenţă la unitatea medicală din Neamţ, după ce familia a apelat la numărul unic 112, iar după o primă evaluare a fost transferată cu ambulanţa la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, unde a ajuns în stare gravă. Prima evaluare a dezvăluit că actriţa suferea de o hemoragie digestivă superioară, o afecţiune gravă, care îi punea viaţa în pericol. După ce a primit un prim tratament în Unitatea de Primiri Urgenţe, Draga Olteanu Matei a fost transferată în zona tampon de la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, unde i s-a prelevat şi testul pentru COVID-19, care a ieşit negativ pe parcursul zilei de sâmbătă.

„Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ pentru o hemoragie digestivă superioară, a fost evaluată de urgenţă, s-a început transfuzia de sânge. Este vorba de o hemoragie importantă, este internată în acest moment la ATI, este conştientă, comunică cu echipa medicală, s-au început manevrele diagnostice şi terapeutice şi sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, în noaptea în care a fost adusă la Iaşi actriţa. Ulterior, Draga Olteanu Matei a suferit o intervenţie de endoscopie intervenţională, iar medicii o ţin sub observaţie fiindcă are şi alte afecţiuni (cardiovasculară şi endocrină), care agravează, conform acestora, patologia existentă. De altfel, din primele informaţii, chiar un tratament pe care aceasta îl lua pentru problemele cardiovasculare a provocat hemoragia digestivă superioară.

La închiderea ediţiei, actriţa era în continuare internată la ATI, dar nu în zona tampon, fiindcă testul COVID a fost negativ, cu suport hemodinamic şi sub atenţia permanentă a medicilor. Aceştia au şi precizat că primele zile după internare sunt critice pentru a vedea evoluţia stării de sănătate.

Comentarii