UMF îşi face centru de cercetări fundamentale cu 28 milioane de lei

duminică, 21 august 2022, 22:19
1 MIN
 UMF îşi face centru de cercetări fundamentale cu 28 milioane de lei

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) pune la bătaie aproape 28 de milioane de lei din fonduri proprii pentru a transforma o locuinţă achiziţionată deja de la un proprietar privat, în apropiere de sediul instituţiei, într-un Centru de Cercetări Fundamentale. 

Proiectul este estimat a durat trei ani şi jumătate, iar universitatea solicită lucrări de proiectare şi execuţie constând în consolidarea, reabilitarea şi reamenajarea imobilului. Clădirea este amplasată pe strada Dr.I.Cihac nr. 18, a fost achiziţionată în 2019, se află pe un teren de 1.438 de metri pătraţi, iar construcţia propriu zisă are un regim de subsol – parter – etaj, cu o suprafaţă construită la sol de 544 de metri pătraţi şi o suprafaţă totală utilă de 745 de metri pătraţi.

Printre lucrările solicitate de UMF se numără refacerea tuturor finisajelor interioare şi exterioare după norme europene, instalarea unui lift, refacerea integrală a acoperişului şi extinderea actualei clădiri. Inclusiv sălile în care vor fi amplasate laboratoare au nevoie de circuite speciale, pentru a evacua şi filtra aerul contaminat în urma diferitelor experimente cu compuşi chimici. 

Comentarii