Un absolvent al UMF Iaşi, printre cei mai buni oameni de ştiinţă din SUA din 2021

vineri, 28 ianuarie 2022, 02:56
1 MIN
 Un absolvent al UMF Iaşi, printre cei mai buni oameni de ştiinţă din SUA din 2021

Trei cercetători de la Harvard Medical School (HMS) au fost aleşi de colegii lor drept „Fellows 2021 ai American Association for the Advancement of Science (AAAS)”, pentru contribuţiile lor excepţionale în ştiinţele medicale. Între aceştia se află şi Dan Duda, absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi şi Doctor Honoris Causa al instituţiei de învăţământ superior.

Acesta se numără printre cei 564 de oameni de ştiinţă din 24 de discipline ştiinţifice recunoscuţi pentru realizările lor deosebite din punct de vedere ştiinţific.

„Dan Duda, profesor asociat HMS de radio-oncologie la Spitalul General din Massachusetts, a fost recunoscut pentru utilizarea instrumentelor de cercetare medicală şi biologică pentru a dezvălui noi mecanisme care stau la baza rezistenţei la tratamentul cancerului şi pentru noi modalităţi de îmbunătăţire a terapiei, în special folosind modele de cancer hepatic”, au transmis reprezentanţii UMF Iaşi.

Medicul a absolvit Facultatea de Medicină Dentară de la UMF Iaşi şi a primit anul trecut titlul de Doctor Honoris Causa, cea mai înaltă distincţie pe care o poate oferi o instituţie de învăţământ superior din România.

Conform instituţiei de învăţământ superior medical din Iaşi, AAAS Fellows reprezintă un grup de oameni de ştiinţă, ingineri şi inovatori care au fost recunoscuţi pentru realizările lor în diverse discipline, de la cercetare, predare şi tehnologie până la excelenţă în comunicarea şi interpretarea ştiinţei pentru public. Noii bursieri vor fi prezentaţi în numărul din ianuarie 2022 al revistei Science, una dintre cele mai reputate reviste de profil ştiinţific din lume.

Comentarii