Un anunţ de angajare pentru o femeie de serviciu a blocat o ţară întreagă

luni, 27 septembrie 2021, 20:00
1 MIN
 Un anunţ de angajare pentru o femeie de serviciu a blocat o ţară întreagă

Platforma belgiană de recrutări online Actiris a blocat un anunţ de angajare postat de o şcoală care caută o femeie de serviciu care „să nu poarte vălul islamic”, relatează La Libre Belgique. Oferta de angajare a fost postată de şcoala Sainte Geneviève din Etterbeek, una din localităţile din Regiunea capitalei Bruxelles.

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ au notat că doresc să angajeze o persoană „care poate să se ocupe de curăţenie şi supravegherea copiilor”, anunţul specificând că „purtarea vălului islamic este interzisă în această instituţie” şi că potenţialii angajaţi trebuie să se poată exprima în limba franceză.

Anunţul a fost criticat pe platformele social media de Ahmed El Khannouss, un consilier municipal din Molenbeek. Actiris a blocat anunţul după ce a primit mai multe reclamaţii vizavi de acesta. Anunţul nu mai este vizibil pe site, reprezentanţii platformei afirmând că doresc să efectueze „o nouă analiză legală” vizavi de caz. „Vom contacta de asemenea şcoala pentru a-i cere să îşi reformuleze anunţul”, a declarat purtătorul de cuvânt Romain Adam.

Însă Actiris nu are dreptul să refuze publicarea acestui anunţ întrucât este o platformă finanţată din bani publici. „Suntem obligaţi să publicăm această ofertă”, continuă Romain Adam, explicând că „în Bruxelles suntem într-o zonă ambiguă în ceea ce priveşte legile şi reglementările legate de această situaţie”. Acesta a precizat că „dacă regulile interne ale şcolii interzic purtarea vălului islamic în instituţie atunci nu va exista nicio problemă”.

SURSA: hotnews.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii