Un „aurolac” a spart un birou pentru a se adăposti, dar nu s-a putut abţine şi a furat tot ce a găsit

joi, 10 iunie 2021, 01:49
2 MIN
 Un „aurolac” a spart un birou pentru a se adăposti, dar nu s-a putut abţine şi a furat tot ce a găsit

Un ieşean fără adăpost a încercat să îşi găsească un loc în care să se încălzească, dar din cauză că a inhalat prenadez, a ajuns în birourile Agenţiei de Informatică Feroviară din Iaşi.

Meritan Crăciun a intrat în scara unui bloc situat pe strada Silvestru, apoi a început să escaladeze pereţii, până când a ajuns la geamul de deasupra uşii unui birou.

Acesta a reuşit să spargă geamul, a intrat în birou şi a furat un aparat video, o cameră web, un aparat foto şi trei telefoane mobile.

“În cauză s-a reţinut că în noaptea de 2 noiembrie 2019, în jurul orei 4.00, inculpatul C.M. a pătruns fără drept în sediul Agenţiei de Infromatică Feroviară Iaşi după ce a forţat sistemul de închidere al uşii de acces într-un bloc situat din municipiul Iaşi. Acesta a intrat într-unul din birouri şi a sustras mai multe bunuri", a precizat Dragoş Bordianu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Crăciun a fugit cu tot ce a furat, dar a fost prins de către poliţişti care l-au dus la audieri. Bărbatul a recunoscut rapid în faţa oamenilor legii că se afla în căutarea unui loc unde să poată sta peste noapte, întrucât afară era frig, însă, ameţit din cauza prenadezului, acesta nu s-a putut stăpâni şi a furat lucrurile din birou.

Crăciun nu este la prima sa “păţanie", în trecut fiind acuzat de fapte asemămătoare.

“Inculpatul a recunoscut comiterea faptei, declarând că a inhalat în execes substanţe halucinogene. Inculpatul este recidivist, fiind anterior condamnat pentru comiterea unor infracţiuni de furt calificat", a adăugat procurorul.

Astfel, Crăciun a fost trimis în judecată şi urmează să fie adus în faţa judecătorilor ieşeni.

“Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului C.M., pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită prin închisoare de la un an sau mai mare", a încheiat Dragoş Bordianu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Comentarii