Un celebru circ l-a dat în judecată pe Kid Rock pentru folosirea sloganului acestuia

duminică, 24 decembrie 2017, 11:25
2 MIN
 Un celebru circ l-a dat în judecată pe Kid Rock pentru folosirea sloganului acestuia

Compania care deţine Ringling Bros and Barnum & Bailey Circus, care s-a autointitulat timp de mai mulţi ani „Greatest Show on Earth”, l-a dat în judecată pe Kid Rock pentru că a folosit sloganul ilegal.

Feld Entertainment, compania de producţie care deţine spectacolul de circ şi drepturile asociate lui, susţine, într-un proces deschis vineri că Robert Ritchie, cunoscut drept Kid Rock, şi Live Nation Entertainment au încălcat drepturile asupra mărcii prin folosirea sloganului pentru viitorul turneu în SUA al cântăreţului. Compania acuză, între altele, concurenţă neloială, încălcarea drepturilor conferite de o marcă şi îmbogăţire nedreaptă. „Am acordat licenţe pentru «Ringling Bros.» şi «The Greatest Show On Earth», dar Kid Rock nu se numără printre ei”, a spus consilierul legal al Feld, Lisa Joiner.

Compania i-a contactat în mai multe rânduri pe Kid Rock şi Live Nation, pentru a le cere să nu mai folosească sloganul, însă reprezentanţii ei spun că solicitările au fost ignorate. Reprezentanţi ai lui Kid Rock şi Live Nation nu au comentat. În plângerea depusă se cere stoparea utilizării neautorizate a sloganului în legătură cu turneul lui Kid Rock şi a materialelor promoţionale

În luna mai, Feld Entertainment a încheiat spectacolul „Ringling Bros and Barnum & Bailey Circus”, la New York, după aproximativ 150 de ani de reprezentaţii. Finalul a venit după ce în urmă cu un an compania a cedat presiunii activiştilor şi a decis că nu va mai folosi animale în spectacolele ei. Feld a câştigat mai mult de 50 de milioane de dolari anual, în ultimii cinci ani, din bunuri şi servicii vândute sub această marcă. Kid Rock, care foloseşte sloganul şi pe profilul său de Twitter, va porni pe 31 decembrie într-un turneu american.

Comentarii