Un consilier local PSD, condamnat în SUA pentru că fura bani de la săraci, şi-a păstrat funcţia

marți, 08 august 2023, 18:17
2 MIN
 Un consilier local PSD, condamnat în SUA pentru că fura bani de la săraci, şi-a păstrat funcţia

Virgil Toader, consilier PSD în Eforie, a fost condamnat la 240 de zile închisoare în California. El fura bani din ajutoarele sociale ale celor mai săraci americani Virgil Toader este, în continuare, consilier PSD de Eforie.

Procurorul districtual al comitatului Ventura, Erik Nasarenko, a anunţat că Virgil Toader Negru (data naşterii: 13/10/82), din România, a fost condamnat în Ventura County Superior Court la 240 de zile de închisoare şi la doi ani de libertate condiţionată pentru că a săvârşit diverse infracţiuni.

Negru a pledat vinovat, la 6 iunie 2023, la o acuzaţie de furt de identitate şi la o acuzaţie de fals în legătură cu schemele de fraudă guvernamentală cu carduri. La 1 aprilie 2023, Negru a fost văzut implicându-se în activităţi suspecte la două ATM-uri din Simi Valley când a fost arestat, potrivit biroului avocatului districtului.

La arestarea lui Negru, acesta avea 12 carduri clonate de tip EBT. Cardurile de transfer electronic de beneficii nu au microcipuri, ceea ce le face uşor de clonat. Negru fura bani de la persoanele care beneficiau de ajutoare sociale în SUA.

Investigaţiile ulterioare au arătat că Negru a încercat să retragă bani de pe unul dintre carduri. Din martie 2023, Negru şi alţi şapte suspecţi români de skimming au fost arestaţi pentru infracţiuni în comitatul Ventura. 

Doi dintre complicii lui Toader, Vlaic şi Janecek au depus o cauţiune de 50.000 de dolari în aprilie şi se presupune că au încălcat termenii cauţiunii prin tăierea de la monitoarele GPS pentru gleznă. Inculpaţii acuzaţi sunt în libertate şi au mandate de arestare.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

 

Comentarii