Un copil ieşean de 13 ani de mare viitor. Obţine medalii după medalii!

marți, 07 noiembrie 2023, 22:28
1 MIN
 Un copil ieşean de 13 ani de mare viitor. Obţine medalii după medalii!

Recent, la Târgu Secuiesc, a avut loc un puternic turneu internaţional de tenis de masă, intitulat Memorialul „Doboly Aladar”. Competiţia, rezervată copiilor şi juniorilor, a adus la start sportivi din cinci ţări: România, Republica Moldova, Ucraina, Serbia şi Ungaria.

Printre aceştia s-a numărat şi Andrei Ţibîrnă, de la CSM Iaşi (FOTO: al doilea din stânga), care a obţinut rezultate notabile. La categoria lui de vârstă, sub 13 de ani, Andrei s-a clasat pe locul II, după ce în setul decisiv al finalei, pierdut cu 15-17, a avut patru mingi de meci! Copilul din Iaşi s-a impus în schimb la turneul rezervat copiilor mai mari, sub 15 ani, unde s-a clasat pe primul loc.

Antrenat acum de Vlad Albu, Andrei Ţibîrnă este medaliat cu bronz la Campionatele Naţionale rezervate copiilor sub 13 ani, unde a obţinut locul III şi cu echipa CSM Iaşi.

Antrenorul Gigi Ciobotaru, cel care l-a descoperit şi format pe Andrei, a transmis informaţiile amintite şi a adăugat: „Andrei, care are calităţi deosebite, a intrat în vizorul antrenorilor loturilor naţionale ale României. Eu sunt convins că dacă va fi promovat şi va participa la competiţiile internaţionale va ajunge un nume mare nu doar în România”.

Recent, alături de alţi doi juniori sub 13 ani, Carol Pintilie şi Matei Bendescu, Andrei Ţibîrnă a dus CSM Iaşi în Divizia B de seniori. (Ovidiu MINEA)

Comentarii