Advertorial

Un deputat ieșean implicat în reușita Parteneriatului Strategic România-Japonia (P)

miercuri, 08 martie 2023, 14:05
2 MIN
 Un deputat ieșean implicat în reușita Parteneriatului Strategic România-Japonia (P)

Deputatul ieșean Silviu Macovei, președinte al Grupului parlamentar de prietenie România-Japonia din Parlamentul României a făcut parte din echipa de diplomați, parlamentari și înalți funcționari care au făcut posibilă reușita Parteneriatului Strategic România-Japonia. 

Deputatul PSD Silviu Macovei a caracterizat semnarea Parteneriatului Strategic România-Japonia drept „un eveniment realmente istoric ce încununează cei peste o sută de ani de relații diplomatice cu Japonia!”.

Într-o postare publică, deputatul ieșean a ținut să aprecieze la superlativ conlucrarea între ambasadorii celor două țări de-a lungul ultimilor ani, timp în care bazele acestui Parteneriat au fost discutate constant.

Silviu Macovei a dorit să transmită „respectul meu profund și prietenia către E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, o personalitate a diplomației nipone și, totodată, un foarte cald și apropiat prieten al țării noastre fără al cărui sprijin încheierea acestui Parteneriat ar fi fost mult mai dificilă! Evident, în egală măsură, eforturile E.S. Ovidiu Dangă, Ambasadorul României în Japonia au fost esențiale pentru punerea la punct a tuturor detaliilor tehnice și a principiilor care fundamentează acest Parteneriat Strategic!”.

Parlamentarul social democrat a explicat rolul pe care l-a jucat în dezvoltarea și semnarea Parteneriatului Strategic România-Japonia: „Mărturisesc că m-a onorat și responsabilizat totodată comunicarea constantă cu Excelențele Lor, Ambasadorii Japoniei și României în efortul de construire a acestor relații diplomatice excepționale! Rolul meu, deși modest, a fost de a facilita legăturile între parlamentarii celor două țări astfel încât eforturile guvernamentale să aibă o puternică bază de reprezentativitate din partea popoarelor român și japonez.

Comentarii