Un dosar din 5 depuse până acum la Politehincă este la Calculatoare

vineri, 16 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 Un dosar din 5 depuse până acum la Politehincă este la Calculatoare

Peste 2.000 de candidaţi unici şi-au depuse dosarele pentru admiterea la studiile de licenţă de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi pentru locurile la buget în patru zile de admitere, fiind disponibile 2.400 de locuri la buget şi 3.650 de locuri în total. Practic, în cursul zilei de astăzi, 16 iulie, se preconizează ca, cel puţin pe hârtie, toate locurile la buget din acest an să fie ocupate.

În ceea ce priveşte numărul de dosare depuse la fiecare facultate în parte, până în acest moment, cei mai mulţi candidaţi au fost înregistraţi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, fiind depuse peste 460 de dosare pentru locurile la buget şi taxă. Pe locul al II-lea în ordinea preferinţei de până acum este Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, cu aproape 300 de candidaţi până în acest moment, urmată de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, cu aproximativ 240 de dosare.

Pe locul al IV-a în ceea ce priveşte numărul de candidaţi este Facultatea de Inginerie Electrică, cu aproximativ 230 de dosare, la Mecanică sunt depuse peste 220 de dosare, iar la Arhitectură peste 160. La polul opus, cu cele mai puţine dosare înregistrate, se află Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, cu 43 de dosare, la Inginerie Chimică sunt depuse aproape 80 de dosare, iar la Design Industrial (fosta facultate de Textile şi Pielărie) au fost depuse peste 120 de dosare.

La studiile de masterat, în toate cele patru zile de admitere, au fost depuse aproximativ 60 de dosare la buget şi 4 la taxă, jumătate dintre acestea doar ieri, 15 iulie.

Comentarii