Un elev de la Negruzzi a intrat primul la Academia Fortelor Aeriene

marți, 15 august 2023, 20:08
2 MIN
 Un elev de la Negruzzi a intrat primul la Academia Fortelor Aeriene

Denis Ștefan Ciobanu este absolvent al Colegiului National „Costache Negruzzi” din Iasi si de curand a reusit sa intre primul la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coandă” din Brasov.

Dintotdeauna a fost disciplinat si pasionat de stiintele exacte motiv pentru care tanarul a decis ca isi doreste sa devina pilot, o cariera deloc simpla insa plina de provocari.

S-a ambitionat, a luat cu brio Bacalaureatul si toate probele la Academie iar acum se pregateste pentru viata de student militar.

Denis Ștefan Ciobanu are 19 ani si a reusit prin multa munca si perseverenta sa intre la una dintre cele mai grele universitati militare din tara, la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” din Brasov.

De mic copil era pasionat de aviatie, acesta fiind si primul gand care l-a ambitionat sa se inscrie la Academie. Dincolo de dorinta de a imbraca uniforma de pilot, Stefan spune ca a muncit mult pentru visul sau.

Denis Ștefan Ciobanu, student Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Brasov

„Am invatat la Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi si faptul ca se de la Matematica, Informatica si Engleza m-a determinat sa dau la Academia Fortelor Aeriene si regimul militar ceea ce mie imi place foarte mult pentru ca am fost mereu organizat, inclusiv in invatat si pentru pregatirea pentru Bac si examenul de la Academie si mi-a suras inca de cand eram mic ideea asta in sine cu zborul si pilotajul„.

Selectia candidatilor nu a fost deloc una usoara pentru ca au avut de parcurs mai multe probe fizice, scrise si psihologice.

„Inainte de asta am avut doua probe sportive: un traseu aplicativ care a fost destul de usurel si 2.000 de metri pe care trebuia sa ii faci in mai putin de 8 minute pentru a obtine nota maxima. Pentru ca asta mi-am dorit, m-am pregatit si am reusit„.

Chiar daca au fost destui de multi candidati, asta nu l-a speriat deloc pe Stefan.

Mai mult, pe telem

Comentarii