Un fost director de top la Coca-Cola Asia de Sud renunţă la cariera luxoasă pentru a cultiva afine în România

joi, 19 octombrie 2023, 08:59
3 MIN
 Un fost director de top la Coca-Cola Asia de Sud renunţă la cariera luxoasă pentru a cultiva afine în România

Ajay Naqvi, un indian care a ocupat funcţia de director pentru Asia de Sud al celebrei companii Coca-Cola, a luat o decizie radicală şi inspirată – a renunţat la jobul său de top pentru a urmări o pasiune neaşteptată într-o pitorească localitate din România. Acest gest radical este motivat de dragostea pentru o româncă şi de dorinţa de a fi mai aproape de familie, scrie adevarul.ro.

În calitate de director executiv responsabil de creativitate la Coca-Cola India, Ajay era responsabil de coordonarea operaţiunilor gigantului băuturilor răcoritoare în întreaga regiune de sud a Asiei. Cu toate acestea, viaţa sa a luat o turnură neaşteptată atunci când l-a cunoscut pe Ramona, o româncă, cu care a dezvoltat o relaţie profundă. Iubirea pentru ea l-a adus în România pentru a-şi cere mâna, o vizită care iniţial a fost menită să fie temporară.

„Cele câteva zile petrecute în România prima dată când am venit aici, în 2008, au fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea. Am mers în Delta Dunării, am fost în zona de munte, dar, deşi îmi plăcea totul, nu mă gândeam să mă mut aici“, a dezvăluit Ajay într-un podcast.

Ajay şi Ramona s-au întors în India şi au avut un copil, iar viaţa lor părea să fie stabilită. Cu toate acestea, în 2012, Ramona a decis să se întoarcă în România, alături de fiul lor, transformând astfel relaţia lor într-una la distanţă.

Decizia sa de a renunţa la cariera sa de succes a venit în timpul unei vacanţe la Euro Disneyland, când fiul său i-a cerut să se mute cu familia în România. Această cerere l-a făcut să ia o decizie curajoasă de a renunţa la slujba sa din India şi să se mute în România în 2014, fără să aibă o direcţie clară pentru viitor.

În următorul an, el şi familia sa au călătorit pe larg prin ţară, încercând să se adapteze la noua lor viaţă. După o scurtă revenire în India, Ajay s-a întors în Făgăraş şi a achiziţionat o plantaţie de afini în satul Toderiţa din Făgăraş. Chiar dacă nu avea experienţă în domeniul agricol, a început să se implice în cultivarea afinilor şi să înveţe limba română pentru a comunica mai eficient cu colaboratorii şi locuitorii locali.

Acest nou început a dus la crearea Dealului cu Afini, o plantaţie care a devenit un adevărat succes. Ajay şi-a lansat propria marcă de suc natural de afine sub numele de Blue Renaissance, şi a reuşit să producă cel puţin 30.000 de kilograme de fructe bio în fiecare an. Unitatea de procesare îmbuteliază 250.000 de sticle într-o jumătate de an.

Cu un ochi orientat spre viitor, Ajay Naqvi doreşte să obţină fonduri europene pentru a creşte producţia şi a-şi extinde afacerea la nivel global. Cu toate acestea, pentru familia şi prietenii săi din India, parcă e greu de crezut ce realizări uimitoare a obţinut Ajay în România. O decizie de viaţă curajoasă şi pasiunea sa pentru afine au transformat acest fost director într-un fermier de succes şi antreprenor în inima ţării noastre.

Comentarii