Un individ beat a făcut praf trei maşini în cartierul Dacia, iar un altul a intrat cu BMW-ul într-un copac

luni, 24 februarie 2020, 02:54
2 MIN
 Un individ beat a făcut praf trei maşini în cartierul Dacia, iar un altul a intrat cu BMW-ul într-un copac

Fenomenul alcoolului la volan în judeţul Iaşi nu mai poate fi oprit. Poliţiştii s-au luptat cu şoferi băuţi în acest weekend, timp în care au avut loc şi accidente grave cu tineri care au consumat alcool.

Sâmbătă dimineaţă la ora 5, un tânăr de 28 de ani, beat criţă, a făcut prăpăd prin cartierul Dacia. „Tânărul conducea un autoturism dinspre Alexandru către cartierul capăt Dacia. Pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, acesta a intrat în coliziune cu un auto parcat, acesta fiind proiectat într-un altul din faţa sa. Primul autoturism a fost avariat în proporţie de 30%, al doilea 50%, iar al treilea, 15%. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului“, ne-au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Tânărul avea o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Seara, în jurul orei 18, un alt accident din cauza alcoolului a avut loc între localităţile Plugari şi Şipote. Un tânăr care se afla la volanul unui autoturism BMW a ratat o curbă şi din cauza vitezei a lovit puternic un copac. Sergiu Paul Todireanu a fost scos din maşina avariată de pompierii de la ISU, care au tăiat maşina ca pe o conservă. „Apelul a fost la ora 17.58, iar accidentul a avut loc pe DJ 282B. Un tânăr de 27 de ani, din comuna Plugari, în timp ce conducea un autoturism dinspre Plugari către Şipote, nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum, intrând în coliziune cu un pom, din afara părţii carosa­bile. A fost deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului“, ne-au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Tânărul conducea cu o alcoolemie de comă: 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Andrei DÎSCĂ

Comentarii