De Sănătate

Punem punctul pe știi

Un pacient abia operat s-a aruncat de la etajul 5 al Institutului de Boli Cardiovasculare

marți, 19 decembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Un pacient abia operat s-a aruncat de la etajul 5 al Institutului de Boli Cardiovasculare

Tragedie la Institutului de Boli Cardiovasculare, unde un pacient a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa şi a sărit de la etajul cinci al imobilului. Gestul fatal a avut loc în jurul orei 17, atunci când un medic de gardă din cadrul IBCV a observat lipsa unui pacient şi a alertat reprezentanţii spitalului.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Vaslui, deschisese fereastra salonului şi a sărit în gol. Şocul căderii a fost atenuat de câteva cabluri care treceau pe sub fereastă însă nu a fost destul, iar bărbatul s-a izbit puternic de sol. Criminaliştii l-au găsit pe bărbat gol. Din informaţiile obţinute de către jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“, bărbatul se decuplase de la aparatele medicale şi perfuzii şi a sărit pe fereastră.

El ar fi fost operat recent în Clinica de Chirurgie şi intenţiona să plece acasă, însă medicii au decis că ar trebui să mai stea câteva zile în spital pentru recuperare. Solicitarea pentru un echipaj medical a fost făcută prin apel telefonic la 112 în jurul orei 16.40. La faţa locului a fost direcţionat un echipaj cu me­dic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, SMURD aflându-se la un alt caz. Până la sosirea ambulanţei, s-a încercat resuscitarea bărbatului de către personalul medical din Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), fiind continuată de echipajul SAJ.

Cu toate acestea, bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiind vorba de o politraumă produsă prin cădere. „Bărbatul a fost găsit în stop cardio-respirator cu manevre de resuscitare începute de personalul din ATI şi au fost continuate timp de încă 20 de minute de către echipajul nostru, fără rezultat pozitiv, fiind leziuni incompatibile cu viaţa produse prin cădere de la înălţime. A fost constatat decesul“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi. Reprezentanţii IBCV Iaşi nu au putut fi contactaţi pentru a oferi mai multe detalii despre modul în care s-a produs nefericitul accident. Poliţiştii au precizat că au deschis o anchetă în acest caz pentru a afla care au fost motivele pentru care bărbatul a decis să se sinucidă.

Comentarii