Un politician internat a descoperit brusc că mâncarea de spital nu e bună. Cum de l-a apucat grija pacienților

luni, 03 august 2020, 18:27
2 MIN
 Un politician internat a descoperit brusc că mâncarea de spital nu e bună. Cum de l-a apucat grija pacienților

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului, Sorin Susanu, candidat din partea partidului lui Victor Ponta la Primăria Braşov, a ajuns în spital infectat cu coronavirus. Şi, surpriză, odată internat, se plânge de faptul că mâncarea oferită pacienţilor este tot mai proastă.

"Probabil defect profesional….. de câteva zile, mâncarea oferită bolnavilor internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Braşov a devenit mult mai proastă decât era în urmă cu ceva timp (zile). Discutăm despre calitate care trebuie să fie la standarde maxime în astfel de situaţii. Ar fi păcat ca efortul susţinut al doctorilor şi cadrelor medicale care îngrijesc cu maxim devotament pacienţii să fie umbrit de posibile produse neconforme care în mod clar ar agrava starea medicală şi aşa precară în care se afla pacienţii de aici. Am să ataşez o poză cu “şunca” care din punct de vedere organoleptic poate ridica anumite semne de întrebare. Mă voi implica pentru binele pacienţilor cu tot ceea ce pot": a scris pe Facebook aspirantul la Primărie, citat de Bizbrasov.ro

Scandalul devine politizat

Până de curând, mâncarea la Spitalul Judeţean de Boli infecţioase era asigurată de firma unui coleg de partid a lui Susanu. De curând însă, aceasta a pierdut contractul şi mâncare este furnizată de o firmă a CJ Braşov.

Contactat de BizBrasov, preşedintele CJ Braşov, Adrian Vestea a declarat că la Spitalul de Boli Infecţioase a fost organizată o nouă licitaţie pentru asigurarea mâncării, iar firma lui Liviu Lupu, Amrita Com, a pierdut în faţa firmei Consilprest, deţinută de Consiliul Judeţean.

„Mi se pare ciudat cum domnul Susanu nu a observat că mâncarea asigurată până acum nu era în regulă, iar cum firma colegului său de partid a pierdut, brusc aceasta nu mai este bună”.

De altfel, BizBraşov a scris în martie despre calitatea scăzută a mâncării livrată de Amrita Com pacienţilor de la Infecţioase, dar atunci autorităţi precum Protecţia Consumatorilor nu au luat niciun fel de atitudine. La o săptămână după articol, lucrurile s-au mai îmbunătăţit.

 

Comentarii