Un singur candidat la concursul pentru postul de director de îngrijiri la Spitalul de Recuperare

luni, 26 noiembrie 2018, 02:50
3 MIN
 Un singur candidat la concursul pentru postul de director de îngrijiri la Spitalul de Recuperare

Dana Mihai, asistentă medicală cu vechime de 25 de ani, a trecut de proba scrisă.

Postul de director de îngrijiri al Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi este scos în sfârşit la concurs, după ce acesta nu a fost ocupat mai bine de un an de zile, atribuţiile fiind delegate.

Florentina Popa, cea care era director de îngrijiri, şi-a dat demisia în urma mai multor probleme, acestea pornind de la începutul anului trecut, 2017, când femeia a candidat pentru postul de asistent medical şef al Clinicii de Neurologie, fiind în acelaşi timp şi director de îngrijiri.

Concursul de asistent medical şef al Clinicii de Neurologie a fost câştigat de Florentina Popa, în timp ce era director de îngrijiri, motiv pentru care concursul a fost contestat ulterior de către una dintre candidate, care a invocat mai multe nereguli în legătură cu organizarea.

Oana Manolachi, asistentă medicală în cadrul unităţii, a depus mai multe contestaţii la conducerea spitalului şi la Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Iaşi, prin care a scos în evidenţă că ar fi pierdut concursul pentru asistent medical şef al Clinicii de Neurologie, fiindcă ar fi fost „favorizat un alt contracandidat”.

În contestaţie este menţionat faptul că în bibliografie era specificat un act normativ abrogat, care nu mai era în vigoare, iar în momentul extragerii subiectelor de concurs, aceasta a observat că subiectele nu erau în plicuri sigilate, semnate de toţi membrii comisiei de concurs, şi nici ştampilate, ci erau într-o folie transparentă, fără semnături şi fără ştampilă.

Oana Manolachi a cerut organizarea unui alt concurs, acţionând totodată şi în instanţă. Astfel, după ce a fost vacant mai bine de un an, postul de director de îngrijiri a fost scos la concurs la începutul lunii noiembrie a acestui an, iar singura candidată este Dana Mihai, asistentă medicală a spitalului cu vechime de 25 de ani, care a trecut deja de proba scrisă la care a obţinut 94 de puncte, urmând ca astăzi, 26 noiembrie, să susţină proba de interviu şi proiectul de specialitate.

„Este o persoană foarte muncitoare, deşteaptă şi merită acest post. Din experienţa noastră am văzut că este un om de bază, un profesionist şi credem că spitalul va avea doar de câştigat dacă va ocupa funcţia”, a precizat Liliana Pintilie, preşedintele OAMGMAMR, filiala Iaşi.

Rezultatele finale urmează să fie comunicate în cursul zilei de astăzi, până la ora 15.00, iar timp de 24 de ore se pot depune contestaţii privind rezultatele finale, eventualele contestaţii urmând să fie rezolvate până pe data de 28 noiembrie.

Conform Legii spitalelor, directorul de îngrijiri face parte din comitetul director al unităţilor medicale, alături de directorul medical, directorul financiar-contabil, încă din anul 2004 când s-a stabilit ca Ordinul Asistenţilor Medicali din România să aibă câte un reprezentant în consiliile de administraţie ale spitalelor.

Astfel, împreună cu ceilalţi care fac parte din comitetul director, participă la elaborarea bugetului de venituri şi cheltuieli, recomandă măsuri pentru dezvoltarea activităţilor din spital, în funcţie de nevoile pacienţilor, propune investiţii care să ajute la îmbunătăţirea activităţii, având un rol important în conducerea unei unităţi medicale.

Comentarii