Tupeu fără margini al unui şofer din Iaşi

Un șofer beat urmărit în trafic s-a urcat la volan după audierea de la Poliţie

luni, 23 martie 2020, 02:56
2 MIN
 Un șofer beat urmărit în trafic s-a urcat la volan după audierea de la Poliţie

Inconştienţa unui şofer din Iaşi a fost aspru pedepsită de instanţă. Un individ care s-a urcat la volan fără permis a refuzat să sufle în etilotest şi, după ce a fost audiat, s-a urcat din nou la volan, a fost condamnat cu executare.

Emilian Claudiu Popa Grădinaru a fost deja încarcerat de Poliţie după ce, acum două zile, a fost condamnat definitiv la 1 an şi 3 luni de închisoare cu executare. Bărbatul de 46 de ani, din Iaşi, administrator al unei firme, a fost găsit vinovat de conducere fără permis şi refuz de prelevare probe biologice. În primă instanţă, acesta a primit aceeaşi pedeapsă, însă cu suspendare. Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au considerat însă că individul trebuie să intre la închisoare pentru a fi reeducat.

Faptele lui Popa Grădinaru au fost comise pe 5 august 2019. Atunci, individul, care este şi tatăl a doi copii, s-a urcat la volanului unei maşini marca Toyota şi, pe fondul consumului de alcool, în timp ce se deplasa pe strada Sfântul Lazăr, a intrat pe contrasens, fiind aproape să lovească o altă maşină. Şoferul din acel vehicul a pornit în urmărirea sa şi, după ce l-a ajuns din urmă, a văzut că Grădinaru nu se putea ţine pe picioare. A sunat la Poliţie, iar un echipaj l-a ridicat pe individ, după miezul nopţii. Acesta a refuzat să sufle în etilotest, însă filmarea realizată în acea seară îl surprinde în stare avansată de ebrietate. Spre dimineaţă, după ce l-au audiat, poliţiştii i-au spus bărbatului să nu meargă la maşină. Grădinaru Popa chiar asta a făcut, după audieri mergând direct la vehicul şi urcând la volan.

Comentarii