Un vasluian vindecat de COVID s-a angajat voluntar la spitalul în care i s-a salvat viața

marți, 08 septembrie 2020, 19:11
2 MIN
 Un vasluian vindecat de COVID s-a angajat voluntar la spitalul în care i s-a salvat viața

Un bărbat care a fost infectat cu noul coronavirus a devenit angajatul spitalului în care a fost tratat. După ce a văzut cât de greu le este cadrelor medicale să se descurce cu toţi pacienţii, la externare a depus o cerere pentru a fi acceptat ca voluntar. La momentul respectiv lucra ca asistent la o firmă privată.

Andrei Şarca are 31 de ani, iar el și familia lui au devenit pacienții spitalului COVID din Vaslui în luna aprilie. Nu ştie cum s-a infectat, dar pentru că a avut simptome uşoare, a putut da o mână de ajutor cadrelor medicale şi a îngrjit pacienţii din salonul în care a fost internat.

Andrei Şarca: Am zis să ajut și să ofer și eu, la rândul meu, același suport pacienților cu COVID, gândindu-mă că înțelegerea pe care o am față de acești pacienți este cu totul diferită față de cineva care nu a trecut prin aceeași situație.

Monica Aioanei, medic de boli infecțioase: Faptul că el a fost în situația asta… știe ce mult contează de fapt, partea umană. Dincolo de medicație, dincolo de tot ce se poate face într-un spital.

Andrei face naveta zilnic, de la Vaslui la spitalul din Bârlad, unde lucrează acum, adică 55 de km, dar spune că nu i se pare mult pentru a ajuta bolnavii. El a fost şi primul donator de plasmă din judeţul Vaslui. A făcut tot ce a ţinut de el să îi ajute pe cei care au trecut prin infecţia cu SARS COV 2. Când a fost externat a vrut să devină voluntar la spital, dar a primit o altă ofertă din partea conducerii: să fie angajat, pentru că personalul era insuficient.

Continuarea, pe digi24.ro

Comentarii