Advertorial

Unghiile cu gel se dezlipesc foarte repede după fiecare întreținere? Iată ce ai făcut greșit până acum! (P)

joi, 27 octombrie 2022, 08:31
2 MIN
 Unghiile cu gel se dezlipesc foarte repede după fiecare întreținere? Iată ce ai făcut greșit până acum! (P)

Dacă ești pasionată de manichiura cu gel, cu siguranță ești interesată și de a obține cele mai bune rezultate de fiecare dată. Cu toate astea, pare că după câteva sesiuni de întreținere, produsele se dezlipesc tot mai repede. Unghiile cu gel rezistă tot mai puțin și la un moment dat simți nevoia să o iei cu totul de la zero. Asta înseamnă mult timp pierdut pe o operațiune care poate fi evitată dacă ai la îndemână informațiile necesare.

Din fericire, soluția este simplă. Dacă gelul se dezlipește prea repede, este cazul să te concentrezi pe fiecare pas în parte și să sesizezi greșelile, mici sau mari, care intervin de-a lungul procesului. Cele mai comune greșeli pe care le poți face se află în etapa de pregătire a unghiei, chiar dacă aceasta este crucială pentru sănătatea unei manichiuri frumoase și rezistente.
 
Iată care sunt cele mai comune greșeli ce duc la dezlipirea rapidă a unghiilor cu gel după întreținere:
 
  • Curățarea necorespunzătoare
Curățarea perfectă a unghiei nu este un element pe care să și-l permită doar saloanele de lux. Oricine poate face asta dacă acordă suficient de mult timp și respect pentru o manichiură adecvată. Dacă neglijezi anumite zone, gelul va sta pe o bază imperfectă ce va favoriza ulterior dezlipirea mult mai curând. Dacă există spații în care s-au format bule de aer, acestea trebuie curățate total cu ajutorul pilei. Pe unghia respectivă va trebui reconstruită baza de la început.
 
  • Degresarea insuficientă
Degresarea este un alt factor care va determina calitatea manichiurii tale. După curățarea unghiilor va trebui să îndepărtezi tot praful cu ajutorul unei perii. Este foarte important să nu lași în urmă nici o particulă de praf. Abia apoi poți să începi și degresarea. Aceasta trebuie făcută insistent tocmai pentru că de ea depinde aderența produselor aplicate ulterior. Pentru rezultate optime, folosește o dischetă compactă. Evită pe cât se poate bucățile de vată de calitate slabă pentru a nu te alege cu reziduri pe unghie sau în preajma acesteia în urma procesului de degresare.
 
  • Ordinea utilizării produselor
Pe unghia curată, vei aplica produsele de pregătire. O soluție deshidratantă poate fi aplicată doar după ce te-ai asigurat că unghia este lipsită de impurități, astfel încât să nu contaminezi întregul produs cu urme de grăsime sau praf. Abia apoi poți aplica un gel pentru unghii de la savyprofessional.ro. Pentru rezultate cât mai durabile, verifică și compoziția chimică a gelului pentru a te asigura că știi care este timpul optim de uscare al unghiilor sub lampă. Dacă vrei să mergi la sigur, perfecționează mai întâi utilizarea produselor tradiționale și nu sări direct la cele 3 în 1.
 
În concluzie, manichiura perfectă depinde în mare măsură de felul în care pregătești unghia pentru arta de mai târziu. Dacă dorești o manichiură care nu se dezlipește în doar câteva zile, care să nu formeze bule de aer pe suprafața unghiei, acordă mai multă atenție procesului de curățare și pregătire a unghiei, dar și pașilor de aplicare a produselor.
 
Sursa foto: unsplash.com

Comentarii