Unul dintre cei mai buni pedagogi ieşeni, Doctor Honoris Causa la Alba Iulia

vineri, 12 octombrie 2018, 01:49
1 MIN

Prof.dr. Constantin Cucoş, director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Univer­sitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC), considerat unul dintre pedagogii la nivel naţional pregătiţi cel mai bine, a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia.

Festivitatea de decernare a avut loc miercuri, 10 octombrie 2018.

„Pentru mine, acest marcaj, valoric, materializat în acordarea înaltului titlu de Doctor Honoris Causa, este o recunoaştere a şcolii ieşene de pedagogie şi un omagiu adus comunităţii academice din cadrul UAIC. A fost un moment onorant, dar şi emoţionant, care consacră o relaţie privilegiată cu o parte a corpului academic din această universitate şi poate să deschidă parteneriate şi rodnice colaborări pe viitor“, a precizat prof.dr. Constantin Cucoş.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Conferinţei Naţionale „Educaţia din perspectiva valorilor“, care a avut loc timp de două zile la Alba Iulia.

„Dimensiunea simbolică este şi mai evidentă, având în vedere raportarea la temporalitatea prezentă prin marcarea Anului Centenar prin activităţi semnificative. Nu mai vorbim de titulatura acestei universităţi, «1 Decembrie 1918», care favorizează concretizarea unui arc peste timp cu adânci rezonanţe pentru prezentul şi viitorul României. Avem nevoie de aceste momente de coeziune valorică, de rezonanţă la nivelul corpului academic, de privire optimistă către viitor într-un timp şi într-un loc privilegiat din perspectiva unităţii comunităţii mari din care facem parte“, a completat profesorul ieşean.

Comentarii