UTI Iaşi discută despre colaborări cu universităţi din Malaysia şi Singapore

sâmbătă, 03 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 UTI Iaşi discută despre colaborări cu universităţi din Malaysia şi Singapore

Conducerea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a discutat despre posibilitatea dezvoltării colaborărilor existente cu universitățile din Malaysia dar și despre crearea unor noi relații cu instituțiile de învățământ superior din Singapore. Aceste discuții au avut loc vineri, 2 decembrie 2022, la un dineu informal organizat la Kuala Lumpur de către Excelența Sa, Nineta Bărbulescu, ambasadorul României în Malaysia și în Bruna Darussalam.

O delegație TUIASI se află în această perioadă în Malaysia. Aceasta este condusă de rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, care a primit sâmbătă, 26 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa al prestigioasei instituții de învățământ superior din Malaysia – Universiti Malaysia Perlis (UniMAP). Alături de rector se află prof. univ. dr. ing. Aurelian Ciocoiu, președintele Senatului, prorectorii prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin și prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, cât și cadrele didactice ale TUIASI care au format primele legături cu UniMAP: prof. univ. dr. ing. Petrică Vizureanu și conf. univ. dr. ing. Andrei Sandu.

„Este un sentiment de nedescris să intonezi imnul României la 10.000 de kilometri de casă. Excelența Sa a făcut totul ca să ne simțim ca acasă și îi mulțumim pentru onoranta invitație și organizare, doar pentru delegația noastră”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul universității. 

La dineul informal organizat de ambasadă pentru delegația TUIASI au fost discutate posibilitățile prin care poate fi sprijinită extinderea colaborărilor Politehnicii ieșene cu universitățile din Malaysia și chiar Singapore, unde mai multe instituții sunt poziționate foarte bine în topurile internaționale.

Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a propus organizarea unui forum al educației din România în Malaysia, în 2023, în care să fie prezente personalitățile științifice românești și universitățile din țara noastră. Pentru organizarea acestei deplasări, rectorul va discuta cu colegii săi în cadrul Consiliului Național al Rectorilor, pentru a obține susținerea și implicarea.

Comentarii